23948sdkhjf

Her nøjes de ikke kun med at tænke på ensomhed. De gør noget ved den

Mennesker er forskellige og det gode seniorliv kan være en floskel. For hvordan ser det egentlig ud? Og kan man udleve det, hvis man føler sig ensom?

I Randers Kommune sidder tre rådgivere en gang om måneden klar til at tage en snak med kommunens ældre borgere om forventninger, udfordringer, utryghed, fysisk aktivitet og netværk - eller mangel på samme.

Den åbne rådgivning finder sted i Sundhedsklinikken på Ældrecenteret Lindevænget, Vestergade 62, 8900 Randers. Samtalen er individuel og kan for eksempel handle om, hvordan man kan tackle eventuelle udfordringer i hverdagen så som:

Der er åben rådgivning den første tirsdag i måneden fra kl. 13.00 - 15.00. Tilbuddet gælder alle borgere over 65 år, og man er velkommen til at tage en pårørende med.

De forebyggende medarbejderes indsats indsats skal forebygge inaktivitet og ensomhed, for jo mindre, man kommer ud af sin dør, jo mindre bruger man sin krop og sin hjerne. Og så kan det for alvor gå ned ad bakke.

- Det kan blive en ond spiral, hvor man får flere fysiske skavanker og måske bliver trist og ensom. Vi rådgiver ud fra den enkeltes situation, og vi kan blandt andet fortælle om frivillige og kommunale tilbud, der kan være til gavn for borgeren, fortæller Solvej B. Carstens, forebyggende medarbejder i Randers Kommune.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126