23948sdkhjf

Tal for hjemmehjælp overrasker ikke ældrerådene

VIVE har netop udgivet en rapport om, hvor mange ældre, der modtager praktisk hjemmehjælp, og det er især tallene for hjemmehjælpen til de svageste ældre, der springer i øjnene.

Ældrerådene, som sidder som høringspart på de kommunale budgetter, er ikke overraskede over tallene.

VIVE’s undersøgelse viser, at færre ældre modtager praktisk hjemmehjælp, et fald fra 43 procent i 2007 til 25 procent i 2017. Tallene for de svageste ældre er, at i 2007 fik 31 procent ingen praktisk hjælp, mens dette tal i 2017 var steget til 47 procent.

Tendens matcher bekymring
Vi er glade for at have fået nogle tal på bordet i forhold til den praktiske hjemmehjælp, ældre modtager, og at tendensen ser ud til at være for nedadgående, matcher godt den bekymring, jeg hører fra mange af ældrerådene.

De afgiver i rigtig mange tilfælde høringssvar, hvor de råber vagt i gevær i forhold til besparelser, senest har vi set sagen fra Assens Kommune. Tallene i rapporten afspejler, at der i kommunerne i de forgangne år er blevet sparet så meget, at det nu går ud over de svageste ældre.

Vi vil ikke være vidne til, at de svageste ikke få den hjælp, de behøver.
De lovfæstede ældreråd er høringspart på alle forhold i kommunen, der vedrører ældre.

Flere ressourcer til ældreområdet Der bliver flere og flere ældre i Danmark, det er et faktum, man tit hører gentaget. Det kræver naturligvis, at der bliver tilført ældreområdet tilstrækkelige ressourcer i forhold til at kunne levere de fornødne ydelser.

Det er først og fremmest kommunernes ansvar, at de løfter deres opgave på ældreområdet, og det vil vi i ældrerådene kontinuerligt holde dem op på. Det er vores opgave. Men hvis rammerne ikke er tilstrækkelige, må der handles fra staten.

Derfor må regeringen nu på banen og forklare, hvordan man vil sikre, at kommunerne har en tilstrækkelig økonomisk ramme til at sørge for, at ældre får den hjælp, de har behov for. Vi mærker i vores ældrerådsarbejde at kommunerne er pressede, og det er en statslig opgave at sørge for, at kommunerne har ressourcer nok.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094