23948sdkhjf

Sorø opgraderer tilbud til demens-ramte og pårørende

Flere og bedre dag- og aflastningstilbud for borgere med demens har længe været et stort ønske fra pårørende til demente i Sorø Kommune.

Nu er det med støtte fra Sundhedsstyrelsens pulje ”Flere og meningsfulde dag- og aflastningstilbud samt støtte til yngre med demens” blevet muligt at imødekomme de pårørendes ønske, i hvert fald indtil udgangen af 2019.

– Vi er meget glade for at kunne tilbyde den her fleksibilitet og frihed. Friheden består i, at de pårørende har mulighed for at booke fra dag til, når behovet opstår og i det antal timer, der er brug for.

Der vil blandt andet være varierende aktivitetstilbud i løbet af dagen, om f.eks. motion, sang, oplæsning og spil, siger kommunens demenskoordinator Susanne Kjelkvist.

Konkret betyder oprustningen, at det eksisterende dagcentertilbud for på Lynge Plejeboliger for seks personer med demens fra kl. 9-14 på hverdage, nu udvides til otte personer og med åbningstid frem til klokken 16.

Desuden åbnes der et tilsvarende tilbud på Blomstergården i Dianalund med plads til tre personer alle hverdage fra klokken 10-16.

Derudover starter et helt nyt tilbud op, hvor der bliver mulighed for at tilbyde dag- og aftencenter til mennesker med demens på hverdage fra kl. 15-21, og weekender fra kl. 9-21 enten på Blomstergården eller i Lynge.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.188