23948sdkhjf

Afdeling mistede hver fjerde sygeplejerske sidste år

Søvnproblemer, hjertebanken og grædte tårer på arbejdspladsen.

Listen er lang over kritikpunkter på arbejdsmiljøet på Lungemedicinsk Afdeling på Aalborg Universitetshospital, og det har betydet, at en del af personalet har valgt at sige op.

Det skriver Nordjyske.

- Mit indtryk er, at medarbejderne har været i knæ. Ingen tvivl om det. De har haft rigtig mange opsigelser, og det går ud over kompetenceniveauet. Mit indtryk er også, at de er i gang med at arbejde med arbejdsmiljøet. Det går langsomt den rigtige vej. Men den slags problemer tager tid at løse, siger suppleant for sygeplejerskernes fællestillidsrepræsentant på Aalborg Universitetshospital, Lene Petersen.

I 2017 tog 17 procent af afdelingens sygeplejersker deres afsted. Det tal var steget til 28 procent i 2018, svarende til hver fjerde sygeplejerske, skriver avisen.

Nu går det fremad På baggrund af påbuddet er der sket en række forbedringer på afdelingen, der langsomt begynder sig at vise sig i det daglige.

En række af de ledige stillinger er så småt blevet besat, så antallet af læger er steget fra seks til 11 på knap et halvt år.

Så der er håb for fremtiden på afdelingen, siger Lene Petersen til Nordjyske.

- Læger og sygeplejersker har snakket meget sammen om, hvordan de skal støtte hinanden, og læger har stillet sig til rådighed for at undervise de nye sygeplejersker i specialefunktioner, siger hun.

Om afdelingens arbejdsmiljø

  • December 2017: På et møde i Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse bliver der udtrykt bekymring over de ansattes forhold på afdelingen.
  • Start 2018: Afdelingens sygeplejersker og læger sender et bekymringsbrev om det store arbejdspres til sygehusledelsen.
  • Maj 2018: Arbejdstilsynet besøger afdelingen og udsteder påbud.

Kilde: https://nordjyske.dk/plus/graeder-paa-ar...

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079