23948sdkhjf

Regioner kræver svar: Tilliden til systemet skal bevares

"På baggrund af medieomtalen om afviste/slettede utilsigtede hændelser på Rigshospitalet ønsker Styrelsen for Patientsikkerhed at følge op på, hvilken praksis regionen anvender i forhold til at modtage og afvise/slette utilsigtede hændelser på de enkelte hospitaler".

Sådan lyder det i et brev til regionerne, som Styrelsen for Patientsikkerhed har sendt ud i går mandag.

Styrelsen ønsker viden om, hvordan regionen sikrer, at medarbejdere, der har rapporteret en utilsigtet hændelse beskyttes mod sanktioner, så tilliden til systemet kan bevares.

- Danske sundhedspersoner er virkelig gode til at rapportere. Forudsætningen for, at vi får den viden, er, at sundhedspersonerne kan vide sig sikre på, at det betaler sig at rapportere med læring for øje, og at de ikke kommer i klemme på grund af åbenhed om fejl, fortæller overlæge Lena Graversen, enhedschef i Styrelsen for Patientsikkerhed. - Nu afventer vi redegørelserne fra samtlige regioner og vurderer på den baggrund, om der skal sættes tiltag i gang for, at sundhedspersonerne kan bevare tilliden til, at deres rapporteringer håndteres korrekt, siger hun.

Styrelsen for Patientsikkerhed har direkte anmodet regionerne om en redegørelse for i hvilke tilfælde regionen afviser/sletter utilsigtede hændelser, hvordan regionen følger op på, om det er de relevante utilsigtede hændelser, der afvises/slettes jf. sundhedslovens kapitel 61, §198, stk. 5, hvordan medarbejdere med ansvar for at modtage og afvise/slette utilsigtede hændelser bliver oplært i korrekt håndtering af utilsigtede hændelser og praksis for, hvordan regionen sikrer, at medarbejdere, der rapporterer eller er omtalt i rapporterede utilsigtede hændelser, beskyttes mod sanktioner.

Regionerne har fået 14 dage til at komme med en redegørelse.

Man kan lære mere om håndtering af utilsigtede hændelser her.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.256