23948sdkhjf

Sorøs 'Samarbejdstrappe' nomineret til pris

I Sorø Kommune er der blevet slået et slag for arbejdsmiljøet med en såkaldt ’Samarbejdstrappe’, og den har nu sikret Sorø Kommunes Sundhed og Omsorg en nominering til Arbejdsmiljøprisen 2019 i kategorien psykisk arbejdsmiljø.

Det oplyser Arbejdsmiljørådet, der står bag uddelingen af prisen, i en pressemeddelelse.

- For vores plejepersonale er det helt naturligt, at de vil gøre rigtig meget for at få samarbejdet med de pårørende til at fungere. Men der er alligevel misforståelser og konflikter, og det fylder medarbejderne op. Derfor udviklede vi et redskab for at fremme samarbejdet mellem plejen og borgerne, så vi kan passe bedre på vores medarbejdere, siger Pia Nyborg Hansen, leder af Sundhed og Omsorg.

Samarbejdstrappen
Medarbejderne bruger redskabet ’samarbejdstrappen’, når de oplever udfordringer i den daglige kontakt med borgere og de pårørende. Redskabet giver en bedre kommunikation og en mere åben dialog med borgere og pårørende. Det forebygger konflikter og giver et bedre samarbejde, hvor der er fokus på at løse problemer sammen.

Et andet redskab er ’døgnrytmeplanen’, der samler alle handleplaner om en borger. Det giver en ensartet tilgang til opgaverne og kan bruges til at afklare tvivlsspørgsmål. Det er med til at fremme det gode samarbejde med borgere og pårørende.

- For medarbejderne har det betydet, at der er kommet mere klarhed, når de taler med pårørende, hvor samarbejdet kan være svært. Der giver samarbejdstrappen og døgnrytmeplanen afklaring, og det har en kæmpestor værdi for os alle,” siger Pia Nyborg Hansen.

Vinderne af Arbejdsmiljøprisen 2019 kåres mandag 8. april i DGI-byen i København.

Om Sorø Sundhed og Omsorg, Sorø Kommune

  • Sorø Sundhed og Omsorg er Sorø kommunes ældrepleje. Organisationen sygepleje, tre
  • hjemmeplejeområder, fire plejecentre, et center med pleje/rehabilitering og administration. Der er
  • ansat 450 medarbejdere, som primært er uddannet SOSU og sygeplejersker, men der er også
  • andre faggrupper som pædagoger, terapeuter, ernæringsassistenter mv.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078