23948sdkhjf

Ældreudspil fra Dansk Erhverv: Der er brug for friske øjne

Erhvervsorganisationen Dansk Erhverv har netop præsenteret beregninger, der viser, at der i 2025 vil være 80.000 flere danskere over 80 år. Hvis ikke der sker ændringer på området, vil det betyde ekstraudgifter for samfundet i omegnen af 20 milliarder kroner.

- Det kalder helt enkelt på, at vi ser med friske øjne på området. Derfor kommer Dansk Erhverv nu med et udspil til, hvordan vi kan sikre høj service uden, at udgifterne løber løbsk. Der er behov for, at debatten bliver taget i forhold til, hvordan vi som samfund ansvarligt sikrer fremtiden ældrepleje, siger Brian Mikkelsen, administrerende direktør i Dansk Erhverv.

Fremtiden står på partnerskaber
Brian Mikkelsen peger på blandt andet på flere partnerskaber med pensionskasser om bygning af nye plejehjem, mere konkurrence på kvalitet og mere fokus på velfærdsteknologi som veje frem mod målet.

- Allerede i dag viser pensionskasser interesse for at investere i plejehjem, hvor private kan drive eksempelvis friplejehjem. Det sparer kommunerne for anlægsudgifter i en tid, hvor mange af velfærdssamfundets institutioner ikke er tidssvarende i forhold til moderne ældrepleje, for eksempel på demensområdet, siger Brian Mikkelsen og fortsætter.

- Desuden er det vigtigt med mere valgfrihed for de ældre, da det skaber en tiltrængt konkurrence på kvalitet. Endelig skal der investeres i velfærdsteknologi. Teknologien kan frigøre vigtige ressourcer, som kan bruges på kerneydelser så som menneskelig omsorg, siger Brian Mikkelsen.

Du kan læse Dansk Erhvervs udspil til ældreområdet her.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094