23948sdkhjf

I spil til arbejdsmiljøpris: Er blevet bedre til forflytninger

Neurologisk Afsnit på Regionshospitalet Viborg er blandt de nominerede til Arbejdsmiljøprisen 2019. Det har Arbejdsmiljørådet netop offentliggjort.

Nomineringen sker på baggrund af afsnittets indsats med at skabe de bedste betingelser for, at personalet kan udføre patient-forflytninger uden risiko for at blive ramt af arbejdsulykker og nedslidning, skriver Region Midtjylland i en pressemeddelelse.

Neurologisk Afsnit behandler patienter med svære og komplekse neurologiske lidelser, eksempelvis sklerose, parkinsons sygdom og komplikationer efter hjerneblødning eller blodprop i hjernen. Mange af afsnittets patienter har behov for hjælp til forflytning.

Det har de gjort
Neurologisk Afsnit har i den målrettede indsats investeret i medarbejdernes teoretiske og praktiske viden om forflytninger med afsæt i de mest brugte manøvrer.

Der er også indkøbt nye forflytningshjælpemidler tilpasset afsnittets behov og sikret, at hjælpemidlerne er let tilgængelige i afsnittet.

Afsnittets forflytningsvejledere, hospitalets forflytningsinstruktører og afsnittets ledelse har været primusmotorer på udviklingen, der har givet forflytningskulturen et stort løft. Særskilt instruktion af nyansatte og et årligt brushup-kursus af en halv dags varighed for plejepersonalet sikrer et ensartet, højt vidensniveau.

Også Region Midtjyllands Koncern HR, Fysisk Arbejdsmiljø, har bakket op om indsatsen. En cost-benefit-analyse derfra viser et lille plus på "regnskabet".

Udgifterne til indkøb og indretning af faciliteter til opbevaring af hjælpemidler samt undervisning med mere vejes op af sparet tid ved brug af forflytningshjælpemidler, lettere tilgængelige hjælpemidler, et fald i forflytningsrelateret sygefravær samt færre trykskader hos patienterne.

Selvom indsatsen primært har fokuseret på arbejdsmiljøet, har den også været en gevinst for patienterne. Brug af hjælpemidler er også en sikkerhed for, at der ikke tilstøder patienten noget utilsigtet under forflytningen. Desuden bidrager konsekvent brug af hjælpemidler til gode patientforløb.

Arbejdsmiljøprisen 2019 bliver uddelt vedArbejdsmiljørådets temadag 8. april.

Om prisen 
Arbejdsmiljøprisen uddeles i fire kategorier:

  • ”Arbejdsulykker”
  • ”Psykisk arbejdsmiljø”
  • ”Unges og nyansattes arbejdsmiljø”
  • ”Muskel- og skeletbesvær (ergonomi)

 Det er i den sidstnævnte kategori, Neurologisk Afsnit er nomineret.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125