23948sdkhjf

Tre kandidater kåret til "Årets tiltag"

Tre tiltag i Vejle, ODense og Vordingborg er netop kåret til "Årets sundhedsfremmende/forebyggende tiltag for ældre 2019” af Landsforeningen for ansatte, der foretager SUndhedsfremmende og FOrebyggende hjemmebesøg (SUFO).

Kåringen foregik på SUFO’s Årskonference 2019, hvor godt 200 medlemmer i weekenden var samlet på Hotel Nyborg Strand.

Bestyrelsesmedlem i SUFO, Helle Treschow Phillipsen, sagde i kåringstalen:
- Bestyrelsen vil gerne pointere, at alle tre initiativer kan inspirere og omsættes af medarbejdere, der varetager de sundhedsfremmende og forebyggende hjemmebesøg. Vi har valgt, at der ikke er ikke en første-, anden- og tredjeplads, da de tre initiativer hver for sig repræsenterer den mangfoldighed af nye idéer og gode initiativer, der er i kommunerne, og som vi gerne vil dele med hinanden, sagde hun.

Fra arbejdsliv til seniorliv
Tiltaget i Vordingborg Kommune tager afsæt i undersøgelser, der viser, at for mænd kan overgangen fra arbejdsliv til seniorliv være vanskelig og rumme risiko for mistrivsel. Gennem seks måneder mødes en gruppe mænd to timer pr. uge og drøfter handleplaner, besøger foreninger i lokalområdet og taler om sundhedsfremmende emner. Tiltaget har til formål at støtte mændene i at foretage ændringer i deres livssituation, både fysisk, psykisk og socialt. Medarbejderne har erfaring for, at mændene efterfølgende jævnligt mødes. Tiltaget er senest udbredt til kvinder.

”Fortæl for livet” – et socialt projekt for borgere over 90 år
Tiltagets formål er at skabe nye fællesskaber blandt de ældste borgere i Odense kommune. Kommunen har oplevet en tendens til, at det især er de ældste der oplever ensomhed. Fire til seks borgere indgår i en fortællegruppe, der ledes af en gruppeleder. Gruppen mødes 10 gange. At dele livets betydningsfulde øjeblikke med andre skaber nye bekendtskaber, og den enkelte får nye vidner til sit liv. Bekendtskaber som kan udvikle sig til venskaber.
Metoden er udviklet af Fonden Ensomme Gamles Værn, der står bag projektet.

Forskningssamarbejde om projekt ”Tab og Livsmod”
Enkebesøg kendes som en struktureret indsats i mange kommuner, men samarbejdet mellem Vejle kommune og University College Lillebælt om enkebesøg er det første af sin art. Samarbejdet er mundet ud i en rapport, der giver faktuel viden om indsatsen.
Rapporten beskriver indsatsen fra borgerperspektivet – hvad får borgeren ud af besøget, og hvad finder borgeren er vigtigt. Rapporten er et konkret eksempel på betydningen af det forebyggende arbejde og kan hjælpe andre til at udvikle deres kompetencer.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093