23948sdkhjf

Specialplejehjem forventer at ryste påbud af sig

Det Alternative Plejehjem i Esbjerg, der huser svækkede borgere med misbrugsproblemer, satser på at rystet det påbud af sig fra januar, som centeret fik da Styrelsen for Patientsikkerhed var på besøg.

29. januar fik plejecenteret et påbud, fordi der blandt andet blev fundet mangler i centerets medicinhåndtering, journalføring og evalueringer af plejeindsatsen. Desuden manglede der en handlingsplan for, hvis borgerne ønskede at frabede sig livsforlængende behandling, fremgår det i påbuddet fra Styrelsen for Patientsikkerhed. 

De seneste måneder har plejecenteret arbejdet med at forbedre forholdene på det kritiserede områder og har generelt løftet borgernes sundhed, fortæller formand for Social- og Arbejdsmarkedsudvalget Henrik Vallø til Jydske Vestkysten.

- Det er jeg tilfreds med, for det øger kvaliteten i den hjælp og støtte, som borgerne får. Og jeg forventer, at påbuddene vil blive ophævet, når Styrelsen for Patientsikkerhed kommer på genbesøg i foråret, siger Henrik Vallø.

Styrelsen for Patientsikkerhed forventes at komme til Det Alternative Plejehjem igen senere på foråret.

Her skal der ifølge bygningsreglementet være sprinkleranlæg:

  • Plejeboliger med soverumsafsnit på tilsammen over 1000 kvadratmeter, der er opført efter 1977 og indrettet i bygninger i mere end én etage.
  • 347 plejecentre medvirker i undersøgelsen:
  • Det viser undersøgelsen:
  • 104 har sprinkling overalt. Yderligere 23 institutioner har sprinkling i soverumsafsnit. 
  • 220 har ingen sprinkling, hvilket vil sige, at tæt på to ud af tre institutioner ikke efterlever bygningsreglementets krav om sprinkling. 

Kilde: Transport-, bygnings- og boligministeriet

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078