23948sdkhjf

60 millioner kroner: Flere sygeplejesker ud i almen praksis

I fremtiden vil langt flere komme til at lide af psykiske sygdomme, KOL, diabetes og andre livsstilsygdomme, og lagt flere af dem skal behandles hos egen læge.

Det stiller nye krav til lægerne, men ikke mindst også sygeplejerskerne, sekretærerne og øvrigt personale i almen praksis. Derfor har regeringen prioriteret 60 millioner kroner til, at personalet i almen praksis får mere efteruddannelse i regi af PLO (Praktiserende Lægers Organisation, red.).

- Almen praksis er tiltænkt en helt central rolle i fremtidens sundhedsvæsen. Når vi med sundhedsreformen skubber flere opgaver ud i det nære, så giver det sig selv, at vi selvfølgelig også skal klæde sygeplejerskerne og det øvrige personale i almen praksis på til de nye opgaver, siger sundhedsminister Ellen Trane Nørby.

Pengene skal blandt andet bruges på at uddanne flere sygeplejersker til det nære sundhedsvæsen, fortæller ministeren.

- Det er ikke nogen hemmelighed, at der både mangler læger og andet personale i det nære. Derfor skal vi også gøre det attraktivt at arbejde i almen praksis, så flere læger, sygeplejersker og andre faggrupper får lyst til at søge derhen – her kan muligheden for efteruddannelse være en relevant faktor, siger Ellen Trane Nørby.

Det skal pengene bruges til

  • De 60 millioner kroner skal gå til kurser, der ruster nye medarbejdere til opgaverne i almen praksis.
  • De skal gå til kompetenceudvikling målrettet håndtering af mennesker med psykiske lidelser, og sidst skal midlerne også gå til, at flere kan gennemgå den nye uddannelse som specialsygeplejersker i borgernær sygepleje.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078