23948sdkhjf

Optaget på sosu-skolerne falder

Selvom der efterlyses flere til at tage uddannelser inden for social- og sundhedsområdet, er det ikke lykkedes landets sosu-skoler at øge antallet af elever i klasselokalerne.

Årets søgetal for ungdomsuddannelserne viser en lille tilbagegang i andelen af unge, der søger SOSU-uddannelserne lige efter folkeskolen, viser tal fra Danske Sosu-skoler.

Kurven er en smule nedadgående, hvis man kigger på tallet på landsplan. 3,1 procent af de unge, der 1. marts skulle søge ungdomsuddannelse, havde grundforløbet Omsorg, sundhed og pædagogik, der er indgangen til SOSU-uddannelserne, som første prioritet. Sidste år var procentdelen 3,3, altså et fald på lands-plan på 0,2 procentpoint fra 2018 til 2019.

Nogle regioner har stigning
Set fra region til region tegner der sig et broget billede, hvor nogle sosu-skoler oplever en stigning i søgningen, mens andre oplever det modsatte.

- Det er ærgerligt, at søgningen til SOSU-uddannelserne samlet set ikke et gået i en positiv retning i denne ombæring. Der er både plads til og behov for endnu flere på vores uddannelser, og vi ser frem mod ansøgningsrunden til sommer, hvor flere af de unge må forventes at skulle revurdere deres uddannelsesvalg, siger Jeppe Rosengård Poulsen, formand for Danske SOSU-skoler.

Han fortæller, at der initiativer i gang, der skal gøre uddannelserne mere attraktive. Blandt andet har skolerne i gang sat en kampagne, der skal gøre noget ved sosu-uddannelsernes image.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093