23948sdkhjf

Politikere fjerner det faste personale på nordjysk plejehjem

Et flertal i byrådet i Hjørring Kommune vedtog onsdag aften at sætte hårdt mod hårdt over for de 22 beboere på plejecenter Havbakken i Tornby, der nægter at forlade deres bolig, selvom plejecenteret er idømt lukning. 

Fra 1. november fjernes det faste plejepersonale og beboerne skal fremover kun have hjemme - og sygepleje, da stedet dermed ophører med at fungere som plejecenter.

Det skriver Nordjyske.

Tidligere har byrådet valgt at lukke plejecenteret i forbindelse med budgetforhandlinger for 2018, men 22 beboere har indtil nu nægtet at forlade plejehjemmet. Dermed kunne kommunen ikke opnå den besparelse på 5,5 millioner kroner, som de havde ønsket, men kun 3,3 millioner kroner, skriver avisen.

Bizar drejning
Desuden kom det frem på byrådsmådet, at Havbakken ikke har status som et plejehjem, som alle har troet. Det er derimod klassificeret som ældreboliger, hvilket ingen har bemærket siden kommunesammenlægningen.

Det betyder i princippet, at bemandingen efter plejehjems-regler på Havnbakken har været forkert.

Hvad så nu?
I byrådssalen talte og stemte Venstre, Lokallisten, Dansk Folkeparti og løsgænger Ivan Leth for en løsning, som lader driften på Havbakken fortsætte som plejecenter og først lukker Havbakken, når beboerne enten er flyttet til anden plejebolig af egen fri vilje eller ved naturlig afgang. Den løsning ville betyde at beboerne ikke kan opsiges.

Enhedslistens Louise Hvelplund stillede ændringsforslag om at udskyde beslutningen, indtil jurister fra Kommunernes Landsforening har haft lejlighed til at vurdere juraen i den udsædvanlige situation. Kun SF’s Jørgen Bing stemte med Enhedslisten.

Louise Hvelplund kaldte det bekymrende, at demente på Havbakken efter 1. november ikke tilses af permanent nattevagt, men tiltros at tilkalde hjælp via nødkaldeanlæg.

Kilde: https://nordjyske.dk/plus/hjoerring/bomb...

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079