23948sdkhjf

Ét bad om ugen: Udvalg sendte beslutning videre

Et forslag om ét bad om ugen til borgere i hjemmeplejen er tilbage på bordet i Gribskov Kommune. Det skriver sn.dk.

Onsdag skulle politikerne i de to udvalg Ældre, Social og Sundhed samt temaudvalget Ældre og Udbud tage stilling til en række besparelser på serviceniveauet i hjemmeplejen. For en måned siden sendte politikerne i de to udvalg for første gang forslaget tilbage til administrationen, der siden har regnet på de forskellige forslag og sat tal på de potentielle besparelser.

Ved at skære antallet af ugentlige bade ned til ét kan der spares 4,2 millioner årligt, mens der kan findes 2,6 millioner kroner ved at sænke rengøringsfrekvensen fra hver anden til hver tredje uge. Også tøjvask kan der spares på, og i alt indeholder kataloget besparelser for 7,5 millioner. Der blev imidlertid ikke truffet nogen beslutninger på onsdagens udvalgsmøder, og i stedet er sagen nu sendt videre til økonomiudvalget, der tirsdag skal tage stilling til det fremtidige serviceniveau i kommunens hjemmepleje.

Ifølge udvalgsformand for Ældre, Social og Sundhed, Pia Foght (S), valgte politikerne at sende sagen videre til behandling i Økonomiudvalget for at et bredt udsnit af byrådet kan være med til at træffe beslutningen.

- Der er så mange holdninger og meninger til det her, så det er betydningsfuldt, at Økonomiudvalget og hele byrådet er med til at træffe den endelige beslutning. Derfor giver det mening, at vi tager debatten i Økonomiudvalget, hvor byrådet er bredt repræsenteret, siger Pia Foght.

Udover besparelser og serviceforringelser kan der desuden komme forskellige modeller for organisering i spil.

- Der er blandt andet mulighed for at se på, om politikerne ønsker en anden model for hjemmeplejen. Samarbejdet er opsagt med leverandørerne pr. 1. december 2019, og der er mange måder at drive en hjemmepleje på. Den kan organiseres som enten med en kommunal hovedleverandør, delvist kommunalt eller 100 procent privat samt med eller uden udbud. Dog skal det frie valg for borgerne altid sikres, så der skal så vidt muligt altid være mere end én leverandør, har Gribskov Kommunes velfærdsdirektør Mikkel Damgaards tidligere forklaret til sn.dk

Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078