23948sdkhjf

Ny sygeplejerskeuddannelse lagt ned af ansøgninger

Aarhus Universitet har modtaget 147 ansøgninger til 70 pladser op ny sygeplejerske-kandidat.

Pladserne på den nye kandidatuddannelse i avanceret klinisk sygepleje er yderst populære. Aarhus Universitet har modtaget 147 ansøgninger til de 70 studiepladser.

Uddannelsen er sat i søen, fordi flere ældre, flere patienter med multisygdom eller kronisk sygdom kræver, at der bliver bygget en endnu stærkere bro mellem sygehus, kommune og almen praksis, så borgerne oplever en god sammenhæng og høj kvalitet i deres behandling.

- Vi har kæmpet for at få skabt denne kandidatuddannelse, hvor sygeplejerskerne efter endt uddannelse vil skulle levere sygepleje på højeste niveau til gavn for særligt de borgere, der har flere sygdomme på én gang, kroniske sygdomme eller som bruger flere typer af medicin på samme tid. På styregruppens vegne er jeg glad for og stolt over, at så mange sygeplejersker har søgt ind på uddannelsen, siger Kirstine Markvorsen, sundheds- og omsorgschef, Aarhus Kommune.

I regeringens udspil til en ny sundhedsreform bliver der efterspurgt mere nærhed og bedre sammenhæng i sundhedsvæsenet; en endnu bedre udnyttelse af sygeplejerskernes kompetencer og en mere fleksibel og lokal opgaveløsning.

- De avancerede kliniske sygeplejersker vil bidrage til den faglige udvikling i kommunerne – vi vil med de nye sygeplejersker få endnu bedre styr på fremtidens nære sundhedsvæsen og koblingen mellem den kommunale og regionale behandling, siger Kirstine Markvorsen.

Det første hold studerende starter i september.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094