23948sdkhjf

Kinesisk delegation på opdagelse i dansk ældremad

Den danske model for ældrepleje har tiltrukket sig interesse også uden for landets grænser. Ikke mindst i  Kina hvor levealderen er på vej op i takt med den økonomiske vækst og den øgede kvalitet i sundhedstilbuddene.

Derfor er ledere og entreprenører inden for ældrepleje i Kina begyndt at kigge mod Danmark for at finde løsninger. Det gælder ikke mindst den indsats, vi gør når det gælder velfærdsgastronomien, maden og måltiderne til ældre og demensramte.

Og sidste uge var en kinesisk delegation, der er involveret i drift af plejehjem i storbyen Shanghai samt forskere fra Fudan Universitetet, været på besøg i Danmark med Aalborg Universitet som vært.

Det er særligt danske fremskridt inden for velfærdsteknologi, grønne haveterapeutiske løsninger, ledelsesmodeller og indretning og design som kineserne er interesseret i.

Under besøget i Danmark har den kinesiske delegation blandt andet set på hvordan køkkenhaver på plejehjem kan bruges som sanseterapi i reminiscensarbejdet for demente og samtidig udgøre en ressource som produktionshave for køkkenfunktionen.

Tour de Denmark
Udover et besøg i Ældre og Sundhedsministeriet hvor delegationen hørte om den danske indsats for at øge kvaliteten af mad – og måltidstilbuddene i den tredje alder omfattede besøget møde og fremvisninger på en række plejecentre i Danmark.

På Ålholmhjemmet i Hillerød, Friplejehjemmet i Brovst og Fremtidens plejehjem i Aalborg har delegationen set på hvordan velfærdsteknologi, dansk design, ledelse og terapi kan finde anvendelse inden for mad- og måltidsområdet på en måde så forskelligheden blandt ældre tilgodeses.  

Besøget er af del af det samarbejde som professor Bent Egberg Mikkelsen fra Institut for Læring og Filosofi ved Aalborg Universitet i København har opbygget med det Nordiske Center ved Fudan Universitetet i Shanghai og Udenrigsministeriets Innovations Center i byen samt en række kinesiske partnere inden for ældre pleje.

Inden for samarbejdet har AAU tidligere bl.a. arrangeret PhD kurser og konferencer i Shanghai om velfærdsteknologi og om læring og forandringsprocesser for de professioner der er involveret i velfærdsgastronomien.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125