23948sdkhjf

Sådan skal flere sosu’er lokkes til psykiatrien

Social- og sundhedsassistenter skal spille en større rolle i behandlingen af mennesker med psykisk sygdom. 

Det mener Danske Regioner, som i et nyt udspil lægger op til, at sosu'er skal løfte flere opgaver på et højere niveau. Det skal blandt ske gennem nye specialuddannelser, der skal skabe mere prestige omkring arbejdet i psykiatrien.

Det skriver Ugebrevet A4.

- Vi arbejder hele tiden på, hvordan vi kan forbedre behandlingen og dermed livskvaliteten for de mange patienter, vi hjælper i psykiatrien. En af måderne er at øge den viden og de redskaber, som vores sundhedspersonale bruger i deres daglige arbejde med patienterne, siger Sophie Hæstorp Andersen, der formand for regionernes Psykiatri- og Socialudvalg og også er formand for Region Hovedstaden.

Psykiatri som karrierevej Regionerne har endnu ikke givet et konkret tal på, hvor mange af psykiatriens nuværende 2.300 sosu’er, der skal tilbydes specialuddannelse. Men i det oplægget står der, at det vil være relevant for ”hundredevis af ansatte”.

Forslaget om opgradering med uddannelse bliver taget vel i mod af sosu’ernes sekstorformand Torben Hollmann.

- Vi skal vise, at psykiatrien også er en karrierevej. Det er fint, at regionerne lægger op til, at der skal være tale om et et-årigt forløb, siger Torben Hollmann.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079