23948sdkhjf

Efter opkøb: Dansk plejekoncern bliver landsdækkende i Sverige

Forenede koncernen udvider markant i den svenske pleje- og omsorgsvirksomhed Förenade Care via to store nylige opkøb af omsorgsvirksomheder. Opkøbet betyder, at den danske koncern nu er landsdækkende i Sverige.

De nye virksomheder i Forenede-familien er ”Adium Omsorg” og ”Hela Sveriges Assistans”, der samlet kommer med cirka 500 medarbejdere og en omsætning på cirka 200 millioner svenske kroner.

Og de store svenske opkøb tjener flere formål, forklarer den danske koncerndirektør Carsten Clement.

- Med opkøbene ønsker vi blandt andet at øge Förenade Cares samlede volumen med det formål at skabe yderligere stordriftsfordele. Ligesom vi udvider vores geografiske dækning i Sverige og skaffer os mere kvalificeret knowhow, siger han.

Vil gerne være større
Og ekspansionen stopper ikke ved de to seneste opkøb, fortæller direktøren.

- Vi vil være endnu større, så vi kan øge den geografiske kundetæthed, der gør, at vi med lokal forankring kan skabe endnu tættere relationer til kunder og medarbejdere. Og stordrift er som sagt en afgørende faktor for, at man kan opfylde kravene om øget kvalitet til billigere pris, samtidig med at man skal bibeholde et fornuftigt afkast af sin investering, siger Carsten Clement.

I forbindelse med opkøbene fortsætter alle medarbejdere i deres jobs. De eneste, som stopper deres aktive virke i selskaberne, er de tidligere ejere.

Forenede-koncernen driver mere end 60 plejecentre geografisk spredt over store dele af Sverige, har en omsætning på mere end 1,8 milliarder svenske kroner og beskæftiger mere end 4.000 ansatte. 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141