23948sdkhjf

16 nyslåede demensambassadører

Et samarbejde mellem en gruppe frivillige og det kommunale demensområd har netop udklækket 16 nye demensambassadører i Hedensted Kommune.

De frivillige har fået overrakt diplom og navnskilt af næstformand fra udvalget i Social Omsorg, Birgit Jackobsen, som bevis for at de har gennemført en nyoprettet Frivillig Demensambassadør uddannelse.

Uddannelsen er udarbejdet i samarbejde mellem underviser Mette Søndergaard, Demensteamet og Frivilligkoordinatoren i Hedensted Kommune.

Uddannelsen er målrettet alle frivillige i Hedensted Kommune, der tør gøre en forskel for mennesker med demens. Det kan være ved at inkludere i den aktivitet, de allerede udfører eller i opstart af nye aktiviteter.

- Det har været vigtig for os, at de frivillige ikke forpligter sig til at tage en masse nye opgaver, men i højere grad inkludere mennesker med demens, eller bidrage til at mennesker med demens kan blive i de aktiviteter de deltog i inden de fik demens, siger Marianne Røjgaard, der er demenskoordinator i Hedensted Kommune.

Det betyder man nu kan møde frivillige i Hedensted Kommune med et særligt navneskilt som indikere man er frivillig Demensambassadør.

- Baggrunden for at starte uddannelsen var, at vi ønsker at flere mennesker med demens kan blive inkluderet i livsgivende fællesskaber. For i Hedensted Kommune skal ingen være alene med demens, siger Marianne Røjgaard.

Målet med de nye ambassadører er, at flest mulige foreninger i Hedensted Kommune, har en Frivillige Demensambassadør. Så uanset hvor man opsøger aktiviteter, vil man blive mødt af en frivillige der har en viden om demens, og kan inkludere i livgivende fællesskaber, fortæller Marianne Røjgaard.

Tiltaget skal bidrage til Hedensted Kommunes Vision om at ingen er alene med demens, og et bidrag til vores demensvenlighed.
De frivillige har gennemført et forløb på 3x4 timers undervisning, og har tilegnet sig viden om:

• Demens og kommunikation

• Aktiviteter og motivationsforme

• Sådan gør du en forskel og demensvenlighed

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11