23948sdkhjf

Nordjylland får ny psykiatrisk afdeling

De gamle lokaler på Mølleparkvej er for slidt, og derfor har det nordjyske regionsråd netop godkendt, at hele psykiatrien samles i det nye sygehusbyggeri i Aalborgs østlige del.

Region Nordjylland gik i maj sidste år i gang første etape af byggeri til Psykiatrien, som omfatter byggeri af omkring 11.000 kvm til blandt andet den akutte psykiatri, retspsykiatri og psykiatrisk skadestue.

Det nye byggeri forventes at blive godt 15.000 kvm, og det skal placere i den sydlige del af Hospitalsbyen, hvor det vil ligge i forlængelse af det igangværende Psykiatribyggeri. 

Første etape forventes at være driftsklar i 2020/2021, og anden etape forventes driftsklar tre år senere.

Hensyn til fagligheden
Det er faglige hensyn, der har vægtet i beslutningen om, at samle alle psykiatriske sengeafsnit i Aalborg på Østmatriklen. 

Blandt andet fordi det er hensigtsmæssigt i forhold til en fleksibel udnyttelse af sengemassen og en effektiv drift, men også fordi det er godt for de psykiatriske patienter at være tæt på de somatiske kompetencer på universitetshospitalet.

- Det vil være til gavn for de psykiatriske patienter, da de nye rammer giver mulighed for bedre sammenhængende patientforløb og bedre brug af personalets ressourcer. Psykiatriske patienter kan have brug for både psykiatrisk og somatisk udredning og behandling, og derfor er det en fordel, at de to hospitaler ligger side om side, siger Jette Ramskov Kristensen, der er formand for Psykiatriudvalget. 

Ældrepsykiatri bliver i Brønderslev
Flytningen af psykiatrien kommer dog ikke til at omfatte området for Ældrepsykiatri, da regionsrådet har besluttet, at den skal forblive i Brønderslev.

Der i dag er 22 pladser i området, som er placeret på Brønderslev Psykiatriske Sygehus i en bygning, der blev indrettet til formålet og taget i brug i 2011.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125