23948sdkhjf

Nye robotkolleger på sterilcentralen

I den nyligt ombyggede sterilcentral på Regionshospitalet Viborg får sygeplejerskerne nu dagligt hjælp til instrumentrengøringen af fynske robotter.

Hvor hospitalets 37.000 redskaber før blev forvasket på de enkelte afdelinger, sker det nu i stedet ved den nye arbejdsstation på sterilcentralen. Det skriver Dagbladet Holstebro-Struer.

Projektets første etape består af to robotter fra den danske robotproducent MiR og fem fynskproducerede sterilvaskemaskiner fra KEN Hygiene Systems.

Næste etape bringer endnu flere fynske robotter til Viborg, hvor de skal stå for helt automatiseret at sterilisere instrumenterne, men allerede nu sparer de to robotter sterilsygeplejerskerne for en del tungt arbejde, og derfor er man glad for de nye kolleger.

- Vi kan undgå mange tunge løft, gentagne bevægelser og vrid i kroppen. Og det betyder også, at vi kan bruge tiden på specialiserede opgaver frem for simple opgaver med at flytte rundt på instrumenterne, siger afdelingssygeplejerske Karina Vestergaard Jensen til Viborg Stifts Folkeblad.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.222