23948sdkhjf

Mandehørm i Skippers Corner

Kortene blandes flittigt ved bordet og fire herrer er klar til et slag 500. Jeanette er klar med pointtavlen, som findes frem fra sidst. "Ham der, han snyder lidt ...eller... meget" griner John og så kører snakken, mens de småskændes om reglerne og kortene deles ud.

Kortspil, håndmadder og en håndbajer er blevet lig med fredagens hyggestund for Preben, John, Holger og Bent efter, at de er begyndt at komme i Skippers Corner i Café Fyrtårnet i Horsens.

Café Fyrtårnet er et åbent tilbud for mennesker med en demenssygdom og deres pårørende.

- I Skippers Corner handler det om mænd og det, som mænd synes, er sjovt, fortæller ergoterapeuter Jeanette Linder og Bodil Breinholt, der begge arbejder i caféen. Ofte er det kvinder, der er gode til at komme ud at mødes med andre, men vi vil også gerne skabe et fristed som appellerer til mænd. Et sted med plads til en bajer, en god gang gas og højt til loftet. Derfor fandt vi på Skippers Corner.

De tilføjer, at kvinder også er velkomne, men aktiviteterne fredag formiddag er primært møntet på mænd. Det har været en succes at indføre det mere mandevenlige tema, og i dag kommer der ca.10-12 deltagere hver gang - og så bliver der ellers spillet kort, grinet og hygget ved det mørkebrune krobord. Det hele rundes af med en gang håndmadder.

Sociale aktiviteter, hvor man kommer ud og hygger sig sammen med andre, kan bremse udviklingen af demens for en stund samt øge livskvaliteten.

- I Café Fyrtårnet har vi et frirum, hvor vi hygger os, dyrker motion og tager på ture. Her gør det ikke noget, at du ikke kan huske.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126