23948sdkhjf

Kronprinsessen indvier nordjysk hospice

Den selvejende institution KamilianerGaardens Hospice i Aalborg flytter til Nørresundby i et helt nyt og færdigbygget hospice. I starten af maj indvier Kronprinsessen hospicet, der er placeret ud til rolige omgivelser og fredskov i det nordøstlige Nørresundby.

- Vi er meget beærede over, at Kronprinsessen vil komme og indvie de nye hospicepladser. Jeg er sikker på at kronprinsessens deltagelse vil bringe smil og glæde blandt patienter, personale og de mange frivillige, siger Mogens Nørgård (S), regionrådsmedlem og formand for KamilianerGaardens Hospice.

Det skriver Region Nordjylland i en pressemeddelelse.

Skifter navn Når KamilianerGaardens Hospice flytter fra de nuværende lokaler i Aalborg Vestby, bliver overgangen samtidig markeret med et navneskift til netop Hospice Vangen.

Den nye bygning rummer 15 sengepladser til terminale patienter, og der bliver plads til det palliative team fra Aalborg Universitetshospital, der arbejder for at lindre patienterne både fysisk, psykisk, socialt, eksistentielt og åndeligt. Derudover rummer den nye bygning hele den store frivillige organisationen, som er bygget op omkring hospicet.

I forbindelse med udviklingen af det nye hospice er der inddraget brugerperspektiver og forskningsbaseret

Den nye bygning er 2.499 kvadratmeter, og de 15 sengestuer er alle placeret med store vinduespartier ud mod fredskoven.

De første patienter flytter ind på Hospice Vangen den 23. maj, og allerede den 9. maj vil Kronprinsessen altså klippe det røde bånd ind til de splinternye lokaler.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078