23948sdkhjf

Designerspire udvikler demens-venlig gyngestol

Når det kommer til institutionsmøbler, er fokus som regel på funktion frem for æstetik. Det har møbelproducenten Farstrup Furniture og den unge fremadstormende designer Lise Vester imidlertid ændret på. Med støtte fra både TUUF- og Innovationsfonden har de sammen udviklet gyngestolen Munin, der forener sansestimulering og dansk design.

Stolen skal være med til at øge livskvaliteten hos folk med demens eller symptomer på demens.

- Munin gyngestolen tager udgangspunkt i senere års forskning, der viser, at rum og design kan være med til at fremme livskvalitet og helingsprocesser i sygdomsforløb. Med Munin har vi helt konkret arbejdet med sansestimulering og gyngeterapi, fortæller Lise Vester og fortsætter:

- Det ligger mig nært at skabe design, der imødekommer samfundsrelevante behov hos mennesker. Med Munin har vi forsøgt at skabe en mere hjemlig dansk designstol, som distancerer sig fra et typisk institutionelt og teknisk møbel, siger Lise Vester.

Når stolen vugger frem og tilbage, aktiverer bevægelserne kroppens naturlige afspændingsprocesser. På den måde kan 20-30 minutter i stolen have samme virkning som angstdæmpende medicin.

27-årige Lise Vester blev kåret som ’Årets Talent’ ved Bo Bedre Design Awards 2018 og vandt årets DesignTalent ved Danish Entrepreneurship Award samme år. 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126