23948sdkhjf

Se billederne: Her er Danmarks bedste sundhedsbyggeri

I Holstebro har man for kort tid siden slået dørene op til Center for Sundhed, og nu er byggeriet blevet kåret til Årets sundhedsbyggeri 2018. Det skete den 8. maj ved en konference i København afholdt af Nohrcon, der også står bag hæderen.

Fakta:

- Projekt afsluttet: 2018
- Areal: 13.200 kvm
- Bygherre: Holstebro Kommune
- Arkitekt: Arkitema Architects (Totalrådgiver)
- Landskabsarkitekt: Arkitema Urban - Ingeniør: Niras
- Integreret kunst: Pernille With Madsen

Fagentrepriserne:

- Jord- og kloak: Murerfirmaet Jens Vinderslev A/S
- Råhus: Jens Jensen Murer & Entreprenør A/S
- Tagarbejder: KN Tagdækning A/S
- Facadelukning: Byggefirmaet Knudsgaard A/S
- Undergulve: OWI Gulve ApS
- Murer: MT Højgaard A/S
- Inventar: FJ Trading A/S
- Storkøkken: Bent Brandt A/S
- Gulv: Garant Brich Gulve A/S
- Tømrer: TBS A/S
- Maler: Malerfirmaet Carsten Sørensen A/S
- Smed: Plan Trapper A/S
- El-, elevator- og svagstrøm: EL:Con
- VVS: Mogensen VVS Comfort A/S
- Sprinkling: Brøndum A/S
- Ventilation: Kemp & Lauritzen A/S
- CTS: Grue & Hornstrup A/S
- Anlægsgartner: Kaj Bech A/S

Arkitema Architects har slået stregerne til det samlende hus, der forener kommunale, regionale og private funktioner under samme tag. Dermed giver centret et indblik i, hvordan den nære behandling kan struktureres i fremtiden.

- Vi stiler altid efter, at vores arkitektur skal gøre en forskel for de mennesker, der arbejder og opholder sig i den, og vi har haft fokus på, at borgerne skal føle sig godt taget imod, både når de ankommer til bygningen og når de bevæger sig rundt i huset. Helende arkitektur er vores mantra, og det er vi glade for at se udfolde sig i Holstebro, siger Birgitte Gade Ernst, partner og forretningsområdechef i Arkitema Architects, i en pressemeddelelse.

Højt ambitionsniveau
En af de ting som fagjuryen bag indstillingen har lagt vægt på, er Holstebro Kommune ambitionsniveau i arbejdet med det nye sundhedshus:

”Højt kommunalt ambitionsniveau har givet mulighed for at bygge et samlet og imødekommende sundhedstilbud, der fremstår udført i god kvalitet. Klart logisk overskueligt indefra. Det centrale rum medvirker til en klar intuitiv way-finding."

Ud over bygherren Holstebro Kommune og Arkitema Architects består teamet bag sundhedscentret også af Region Midt, Niras og kunstner Pernille With Madsen, der har stået for en smuk integreret kunst.

Center for Sundhed i Holstebro er opført i 18 fagentreprisekontrakter, blandt andet med MT Højgaard på murerentreprisen.

Hædrer de gode eksempler til inspiration

Formålet med kåringen af "Årets sundhedsbyggeri" er at sætte ekstra fokus på de projekter, der tjener som eksempel for andre, så fremtidens hospitaler, plejeboliger og sundhedscentre kan bygge videre på erfaringer og positive resultater. Arkitekter og andre byggefolk samt sundhedsaktører i regioner og kommuner deltog i konferencen.

Nohrcon, der uddeler prisen, er udbyder af kurser og konferencer om byggeri og offentlige udbud.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172