23948sdkhjf

Ingen sigtelser: Politiet lukker sagen om Farsøhthus

Østjyllands Politi har nu afsluttet efterforskningen af branden på Plejecenter Farsøhthus i Norddjurs Kommune, hvor tre kvinder omkom.

Læs også: PFA vil bygge og OK-Fonden skal drive nye plejehjem i ti kommuner

Efter måneder med afhøringer og efterforskninger konkluderer politiet, at der ikke kan rejses sigtelser mod nogen. Dermed er sagen afsluttet.

Tre omkomne
Branden udbrød 3. august 2018 og kostede de tre beboere på henholdsvis 91, 93 og 95 år livet.

Branden opstod i den 93-åriges sofa, hvorefter den spredte sig til tre andre boliger i den ene fløj af plejehjemmet.

Østjyllands Politi har sidenhen efterforsket branden for at afklare, om der var sket overtrædelser af Straffeloven såvel som Beredskabsloven. Det var der altså ikke, slår politiet fast.

I september konkluderede en rapport udarbejdet af Dansk Brand- og sikringsteknisk Institut, at plejehjemmet ikke levede op til brandsikkerhedskravene.

Ministeren i samråd
På et samråd præsenterede transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen (LA) rapporten, der viste, at spisekøkkenet var indrettet i flugtvejsgangen, og at flugtvejsgangen ikke var opdelt med selvlukkende, røgtætte døre. Og der var heller ikke installeret automatisk sprinkleranlæg.

Efterfølgende var Norddjurs Kommune ude og sige, at man i dag ikke ville have givet den dispensation, den daværende Rougsø Kommune gav tilbage i 1997.

Politiet har foretaget undersøgelser og afhøringer samt gennemgået tekniske rapporter, og her kommer man altså frem til, at der ikke kan rejses sigtelser i sagen, og derfor er efterforskningen nu også afsluttet.

- Vores konklusion er, at der ikke er begået noget strafbart i forbindelse med branden, siger advokaturchef Jacob Balsgaard Nielsen i en pressemeddelelse.

Alle involverede parter er blevet orienteret.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.172