23948sdkhjf

Positivt pres på sosu-uddannelsen: Må åbne en ekstra klasse

I dag 86 starter nye studerende på Grundforløb 2 på Sosu Østjylland. 

Det er en markant stigning i forholdet til majoptaget 2018, hvor 51 elever startede på.

Det svarer til en stigning på 68 procent og betyder, at der nu er tre klasser på de nye årgang i stedet for vanligt to.

Det viser tal fra Sosu Østjylland.

- En stor del af ansøgerne har været på arbejdsmarkedet i en del år, og de ønsker at komme ud at arbejde med mennesker. Mange af dem kommer fra andre brancher, hvor de har arbejdet med mennesker, for eksempel stået i en butik. Men nu kunne de godt tænke sig at arbejde med ældre, siger Heidi Hvorslev Nickelsen, uddannelsesvejleder på Sosu Østjylland.

I høj kurs på arbejdsmarkedet
Hvert år i januar, maj og september er det muligt at ansøge om at komme ind på Grundforløb 2. Forløbet er for dem, der ikke kommer direkte fra 9. eller 10. klasse.

Optaget i januar 2019 var også større end i fjor. Her påbegyndte 115 nye elever sammenlignet med 96 elever i 2018 – en stigning på knap 20 procent.

Grundforløb 2 er en oplagt mulighed for at skifte karriere og gå en fremtid i møde med stor jobsikkerhed, fortæller Anette Schmidt Laursen, direktør for SOSU Østjylland:

- Inden for de næste fem år kommer der til at mangle 15.000 sosu’er på landsplan, og allerede nu er der stor efterspørgsel på varme hænder både i det private og i det offentlige. Derfor ser vi mange, der forlader brancher med stor risiko for arbejdsløshed for at få et meningsfyldt job med sikre fremtidsudsigter, siger Anette Schmidt Laursen.

Efterspørgslen på nye hænder til social- og sundhedssektoren skyldes blandt andet det stigende antal af ældre, der får brug for hjælp i dagligdagen, og samtidig forlader mange nuværende SOSU’er arbejdsmarkedet og går på pension i løbet af de kommende år.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078