23948sdkhjf

Alzheimerforeningen: Stil krav til normering

Folketinget bør sikre en værdig grundnormering, mener direktør Nis Nissen og foreslår konkrete krav på blandt andet 2,4 beboere per ansat i dagtimerne

De kommunale personalenormeringer på plejehjem er urimeligt forskellige fra kommune til kommune og sætter plejehjemsbeboere i uværdige og potentielt farlige situationer.

Det siger direktør for Alzheimerforeningen, Nis Peter Nissen.

- Det kan ikke passe, at det skal være patientens postnummer, der skal bestemme, hvilken behandling man får. Derfor bør Folketinget stille bindende kvalitetskrav til kommunerne, der sikrer en værdig grundnormering på plejehjem.

Alzheimerforeningen foreslår, at der stilles bindende krav til, at der i dagtimerne på plejehjem er 2,4 beboere per ansat, i aftentimerne 5,4 beboere per ansat og 16 beboere per ansat om natten.

Tallene svarer til gennemsnittet af de ti bedste kommunale normeringer ifølge en undersøgelse foretaget af Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd, VIVE.

- Forslaget er et forsøg på at give et realistisk bud på en grundnormering, da det følger de personalenormeringer, som allerede eksisterer i flere kommuner i dag. Derfor burde det også være muligt for samtlige kommuner at leve op til, siger Nis Peter Nissen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094