23948sdkhjf

Nye millioner til hjernegymnastik for seniorer

DGI-projektet Hold Hjernen Frisk har fået bevilliget 8,9 millioner af Nordea-fonden til at udvide deres aktiviteter med nye aktiviteter.

- Sang og dans er velkendt og vellidt blandt mange seniorer, og vi vil gerne række ud til seniorer, der ikke tiltrækkes af fysisk aktivitet via motion og sport. I de nye tilbud kan alle være med, uanset om du har svært ved at gå eller har lidt ekstra kilo på kroppen, og du behøver ikke klæde om. Vi tror på, at sådanne aktiviteter kan være en god vej til et fællesskab om at bruge både hjerne og krop, siger Dan Skjerning, der er medlem af DGI’s hovedbestyrelse og politisk ansvarlig for seniorområdet.

Fonden har støttet projektet med 6,2 millioner kroner siden 2016.

Bredes ud
Målet er at nå ud i 60 kommuner, og aktiviteterne vil bl.a. blive tilbudt på biblioteker og i idrætsforeninger og sammen med de 10 sangkraftcentre, der er rundt i landet, skriver DGI i en pressemeddelelse. 

Ambitionen er at udvikle og tilbyde aktiviteter, der adskiller sig fra f.eks. folkedans eller kor, og der skal uddannes 150 frivillige instruktører.

- Med aktiviteterne i Hold Hjernen Frisk har vi arbejdet målrettet på, at flere seniorer opnår et aktivt og sundere liv i længere tid. Erfaringerne viser, at seniorerne tager rigtig godt imod vores aktiviteter, og at det gør en positiv forskel for dem at være med. Derfor er vi glade for, at vi nu kan række ud til endnu flere, siger Dan Skjerning.

Hold Hjernen Frisk er et samarbejde mellem DGI, Slots- og Kulturstyrelsen, Dansekapellet og Sangens Hus.

Fakta
De nye aktiviteter med dans, sang og musik supplerer de tre øvrige aktivitetsspor i Hold Hjernen Frisk, der har kørt siden 2017. Det drejer sig om:

  • Naturtræning, der kobler fysiske og mentale aktiviteter under åben himmel
  • SMART Training, fitness for hjernen, der ikke stiller krav til deltagernes fysik
  • Kulturen i bevægelse – bevægelse i kulturen. Biblioteksaktiviteter med fokus på det sociale, det mentale og lettere bevægelse
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078