23948sdkhjf

80 borgere har fået intelligente pilleæsker

86-årige Lillian Billeschou i Helsingør er en af 80 borgere i Helsingør Kommune, der er blevet udstyret med en intelligent pilleæske, en Dose­Can.

I stedet for at hjemmeplejen skal komme to gange om dagen for at se, at hun tager sin medicin, så bipper Lillians pilleæske de to gange, som tegn på, at nu er det tid at tage piller. Og når hun har taget sin medicin, trykker hun på ok-knappen.

Så ved hjemmeplejen, at alt er i orden. Hvis der af en eller anden grund ikke bliver trykket ok, får hjemmeplejen besked og kan kontakte borgeren.

Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Det er faktisk et slags omvendt nødkald, forklarer opfinderen af det smarte Dose System, Jesper K. Thomsen, Espergærde.

For Lillian Billeschou er pilleæsken lig med tryghed. Hun har haft den et års tid og er yderst tilfreds. Og det er borgmester Benedikte Kiær (K) også. For kommunen sparer i ren arbejdstid 30.000 kroner om året for hver borger, der benytter Dose Systemet.

- Kommunernes helt store udfordring er at rekruttere medarbejdere til hjemmeplejen, så hvis vi kan frigøre ressourcer på denne måde, er det jo bare godt, lyder det fra borgmesteren, som bakkes op af innovationsminister Sophie Løhde (V).

- Det her giver både ekstra patientsikkerhed og mulighed for at udnytte ressourcerne bedre. Vi skal hele tiden se på nye veje, så vi kan sikre, at de rette piller havner i de rette munde til den rette tid, understreger ministeren.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078