23948sdkhjf

Viborg opruster med socialpædagoger i ældreplejen

For 10 år siden var der ingen socialpædagog at finde i Viborg Kommunes ældrepleje. Billedet er noget anderledes i dag, hvor fem ud af 35 medarbejdere i Aktivitet og Udvikling er socialpædagoger.

Det skriver fagmediet Socialpædagogen. 

Og den faggruppe er vigtig, fordi de er med til at supplere det sundhedsfaglige arbejde i kommunen. Det mener Tina Ehlert, der selv er socialpædagog i Viborg Kommunes ældrepleje.

– De fleste af vores kollegaer er SOSU-assistenter, og de har deres faglighed. De har en sundhedsfaglig indsigt, som vi ikke har. Til gengæld er vi som socialpædagoger gode til at opbygge relationer, se de ældres ressourcer og møde det enkelte menneske, som det er. Der er i høj grad også brug for vores tænkning i ældreplejen, siger Tina Ehlert til mediet. 

Flere på vej
Socialpædagogerne har blandt andet ansvar for den såkaldte sociale brobygning, hvor de tager ud til ensomme ældre og hjælper dem med at bygge relationer til andre mennesker for at undgå ensomhed.

– De fleste af vores kollegaer er sosu-assistenter, og de har deres faglighed. De har en sundhedsfaglig indsigt, som vi ikke har. Til gengæld er vi som socialpædagoger gode til at opbygge relationer, se de ældres ressourcer og møde det enkelte menneske, som det er. Der er i høj grad også brug for vores tænkning i ældreplejen, siger Tina Ehlert.

Og det går så godt med at have socialpædagoger ansat, at kommunen er ved at lede efter endnu en til hjemmeplejen.

- Vi har fået en ledig stilling i et af vores teams, og jeg har besluttet, at den skal besættes med en pædagog. Vores tilbud til de ældre bliver simpelthen bedre, når vi har socialpædagoger ansat. Derfor har jeg også planer om at ansætte endnu flere socialpædagoger i fremtiden, siger Jette Hingebjerg, der er leder for Aktivitet og Udvikling i Viborg Kommune.

Kilde: https://socialpaedagogen.sl.dk/arkiv/201...

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.118