23948sdkhjf

Debat raser i Hvidovre: Kommunen afviser to private pleje-virksomheder

I Hvidovre raser debatten, efter det politisk er besluttet, at kommunen fremover kun vil tilbyde kommunens borgere én privat leverandør af hjemmepleje som alternativ til den kommunale hjemmepleje.
Det betyder, at blandt andre PlejeDanmark og GetCare, der til sammen i dag servicerer ca. 400 borgere i Hvidovre, må vinke farvel til opgaven. Det skriver Hvidovre Avis.

Årsagen til afvisningen af den største udbyder - GetCare - er i følge GetCare selv manglende dokumentation for erfaring med rehabiliteringsforløb. Erfaring, man ikke kan fremvise, idet man som privat udbyder hidtil ikke har haft lov til at udføre rehabiliterende forløb i Hvidovre. Og Hvidovre Kommune er GetCares eneste kunde.

Heller ikke PlejeDanmark, der er endnu én af Hvidovre Kommunes tre private hjemmeplejeleverandører pt, kan byde ind på det kommende udbud.

PlejeDanmark tilser dagligt ca. 100 Hvidovreborgere.Men virksomheden lever ikke op til et krav om en årlig nettoomsætning på 15 mio. kr.
PlejeDanmark har klaget til Nævnenes Hus over Hvidovre Kommunes udbudskrav.

- Vi har indgivet en klage, fordi vi mener, at udbuddet ikke er sat op på en fair måde. Det er ikke fair, at de allerede eksisterende leverandører er eksluderet fra start, pga. urimelige udbudskrav, siger Eva Lorentzen til Hvidovre Avis. På trods af klagen, oplyser Hvidovre Kommune, at udbuddet fortsætter.

Hvidovre Kommune siger til Hvidovre Avis, at 'der fremadrettet kun skal være en enkelt privat udbyder af hjemmepleje i kommunen, men at to virksomheder kunne have slået sig sammen for at opfylde kravene'.

- Intentionen har ikke været at udelukke to af de nuværende private udbydere af hjemmepleje i Hvidovre fra et kommende udbud, men nye krav fra Hvidovre Kommune betyder ikke desto mindre, at hverken GetCare eller PlejeDanmark kan komme i betragtning, siger centerchef for Ældre og Sundhed Nicolai Kjems.

Kilde: https://www.hvidovreavis.dk/artikel/det-...

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125