23948sdkhjf

Sosu-skole satser på VR-briller

Computer, papir og VR-briller. Teknologi til virtual reality (VR) har sneget sig ind i hverdagen på Social- og Sundhedsskolen Fredericia-Vejle-Horsens.

Det betyder, at elever træner plejesituationer i computerskabte miljøer, som eleverne bevæger sig rundt i via VR-brillerne.

Det fortæller skolens direktør til TV Syd.

- På den måde kan eleverne træne i noget, der er meget virkelighedstro. Fordelen ved simulation er jo, at det er ikke er virkelighed, og det ikke er levende mennesker. Så ingen kommer til skade, og derfor er det tilladt at lave fejl, siger Hanne Helleshøj.

I maj blev der afholdt en konference i simulation, der skal klæde underviserne på til at få VR-brillerne ind i undervisningen.

Og det er et vigtigt værktøj, mener en, der skal stå med VR-teknologien i hænderne.

- Jeg har hørt elever sige, at de frygter at komme ud i job og stå alene med ansvaret for plejen af et ældre menneske. Det kan jeg godt forstå; nogle af vores elever kommer direkte fra folkeskolen. Men her kan simulationen hjælpe dem, så de føler sig mere trygge ved opgaverne, siger Pernille Kudsk Schmidt, lærer på Social- og sundhedsskolen Fredericia-Vejle-Horsens.

Kilde: https://www.tvsyd.dk/artikel/computer-si...

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094