23948sdkhjf

Konference: Sygeplejen skal tilbage på sporet

Sygeplejen skal tilbage til det, den en gang var. Klassiske dyder som omsorg og pleje er ved at forsvinde fra faget, og dét skal der laves om på.

Det mener kræfter på Aalborg Universitetshospital og Aalborg Universitet, der står bag konference under navnet ”International Learning Collaborative’, der i disse dage finder sted i Aalborg og har fokus på sygeplejens værdier.

- Hver dag, verden over, bliver der ydet fremragende sygepleje. Men i takt med den sundhedsteknologiske udvikling og øgede specialisering ser vi en tendens til, at systemerne i stigende grad, omdanner sygepleje til et fag, der fokuserer på løsning af specialiserede opgaver frem for på udøvelse af situationsorienteret og individualiseret sygepleje, forklarer professor ved Forskningsenhed for Klinisk Sygepleje på Aalborg Universitetshospital, Erik Elgaard Sørensen, der ansvarlig for årets konference.

Grundlæggende sygepleje er fagets rygsøjle
Han mener, at sygeplejefaget i højere grad skal tage afsæt i den basale sygepleje, som handler om at identificere patientens behov for pleje og hjælpe med de opgaver, som er relateret hertil.

- Det er rygsøjlen i vores fag. Der er i stigende grad dokumentation for, at sygeplejersker internationalt såvel som i Danmark ikke så konsekvent som nødvendigt leverer en tilstrækkelig kvalitet i sygepleje. Borgere får altså ikke altid den sygepleje, de har behov for. De får måske ikke hjælp til vask og pleje, spise og drikke, eller de får ikke omsorg nok, når de er angste og utrygge, og det kan vi ikke være bekendt, siger Erik Elgaard Sørensen.

Rekordmange deltagere
265 sygeplejersker fra hospitaler, kommuner, plejehjem og uddannelsesinstitutioner deltager -  det er fem gange så mange deltagere som normalt.

- Det er ret vildt! Det vidner om, at man overalt kan genkende den problematik, som vi i år sætter fokus på, siger Erik Elgaard Sørensen.

Størstedelen af deltagerne ved konferencen kommer fra Danmark, men samlet har konferencen tiltrukket deltagere fra 20 lande.

Om konferencen:

International Learning Collaborative-konferencen afholdes i dagene 11.-13. juni. Programmet består af en masterclass, som afholdes den 11. juni i Aalborg Kultur og Kongres Center. Den resterende del af konferencen finder sted i Medicinerhuset, Aalborg Universitetshospital.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079