23948sdkhjf

Plejepersonalet har fået 55.000 stykker nyt tøj

11 sæt nyt tøj. Værsgo.

Sådan lød det, da omkring 1500 medarbejdere indenfor hjemmeplejen i Svendborg Kommune for nylig fik nye arbejdsuniformer. Et sæt arbejdsuniform består af bukser, t-shirt, vest, skjorte og jakke.

I alt 55.000 stykker nyt tøj blev fordelt i hele ældreområdet, idet både medarbejderne på plejecentrene og i hjemmeplejen har fået nyt tøj.

Det skriver Svendborg Kommune på deres hjemmeside.

Det nye tøj er leveret af Berendsen, der kørte rundt til alle leveringssteder og hentede alt det gamle tøj og leverede det nye.

Tøjudvalg
Det nye tøj blev valgt af et beklædningsudvalg bestående af medarbejdere og ledere i hjemmeplejen, efter at opgaven havde været i udbud. Udbuddet blev vundet af firmaet A-Vask, der senere blev opkøbt af Berendsen Textil Service.

Et opkøb der betød, at Berendsen kunne bevare sine ansatte. På den måde blev det også en god lokal erhvervshistorie, idet ordren fra Svendborg Kommune betød, at firmaet undgik at skulle afskedige medarbejdere.

Sosu-assistent Tina Betzer der til daglig er planlægger i hjemmeplejen var af de medarbejdere, der var med til at vælge det nye tøj, som hun og hendes kolleger, nu har på, når de besøger borgerne i Svendborg Kommune

Hun fortæller, at der er mange krav til tøjet, som medarbejderne bruger.

- Selvfølgelig skal kvaliteten være i orden. Det skal være behageligt og funktionelt at have på. Det skal være solidt, fordi vi bruger det i mange forskellige sammenhænge. Nogle cykler rundt til borgerne, derfor skal det være til at cykle i.  Det skal være behageligt at have på sommer og vinter. Og ikke mindst, når vi kommer ud for mange forskellige situationer ude hos borgerne, siger Tina Betzer.

Områdeleder Lisbet Dahl, Hjemmepleje Vest, glæder sig over de nye uniformer til medarbejderne.

- Jeg synes, at vi har haft en god proces i forbindelse med valget af de nye uniformer. Nu skal borgerne blot vænne sig til, at medarbejderne kommer i nye uniformer med andre farver. Men det tror jeg, at de hurtigt gør, siger hun.

Den nye aftale løber i fire år med mulighed for et års forlængelse.

Kilde: https://www.svendborg.dk/nyheder/55000-s...

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11