23948sdkhjf

Sløret blev løftet for Tinglevs nye plejehjem

Pressen, interesserede borgere og byens spidser var fredag inviteret til afsløringen af Tinglevs kommende plejehjem Ny Grønningen.

Fem hold arkitekter har afleveret deres bud på plejehjemmets udformning, og det blev arkitektstuen Frost Larsen A/S der slutteligt vandt konkurrencen og kan opføre plejehjemmet, der forventes at stå færdigt i 2021.

Prisen for plejehjemmet bliver på 57,6 millioner kroner og kommer til at rumme 24 almene plejeboliger, oplyser Aabenraa Kommune i en pressemeddelelse. 

- Vi ønsker med Ny Grønningen at skabe et aktivt plejehjem, der er med til at skabe liv, ikke kun på plejehjemmet, men også i lokalområdet. Vi udvider det gode samspil, der allerede er i dag mellem plejehjemmet i Tinglev og naboer. Ny Grønningen bliver blandt andet en vigtig brik i at skabe et demensvenligt samfund i Tinglev, siger formand for Social- og Sundhedsudvalget i Aabenraa Kommune, Karsten Meyer Olesen og fortsætter: 

- Plejehjemmet bliver et indbydende og attraktivt bo- og mødested for beboere og deres familier, der også kan opfylde ældres ønsker og krav til, hvordan de ønsker at bo og leve i fremtiden. Og det synes jeg, at projektvinderen har ramt rigtig godt, siger han.

Plads til teknologi
Aabenraa Kommune har ønsket, at Ny Grønningen skal være et attraktivt plejehjem, der sikrer en åbenhed, privatliv og en hjemlig atmosfære, samtidig med at plejehjemmet indrettes til at møde fremtidige behov og krav gennem fleksible løsninger og ny teknologi.

Det er ud fra de krav, at de fem arkitektbureauer har udarbejdet deres forslag.

Et af hovedelementerne i vinderforslaget er, at boenhederne er udformet som individuelle ”parcelhuse”, hvilket understreger, at boenhederne er beboernes hjem og ikke en institution.

Derudover kommer Ny Grønningen til at bestå af et fælleshus i to plan, hvor førstesalen primært anvendes til personalefaciliteter og kontorer, samt to boenheder i ét plan.

Boenhederne og fælleshuset bindes sammen af en overdækket pergolaforbindelse. Der oprettes desuden torvearealer mellem Borgerhuset i Tinglev og plejehjemmets fælleshus.

Arkitektfirmaet Frost Larsen har hjemme i Skanderborg og bliver totalrådgiver på Ny Grønningen-byggeriet, mens underrådgivere på vinderforslaget er LB Consult og Wad Landskabsarkitekter. Ny Grønningen forventes at stå klar til indflytning i 2021. 

Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096