23948sdkhjf

Attendo opsiger 150 plejere i priskrig

Prisen er for høj, og Attendo mister penge på at yde pleje i Gribskov Kommune. Det er meldingen fra direktør i Attento Danmark, der har afvist at byde ind på plejeopgaver i Gribskov efter 1. december.

Baggrunden er, at kommunen i starten af juni meddelte, at de ville fastholde det nuværende prisniveau for hjemmeplejeopgaver i kommunen. Et niveau, der ikke er tilfredsstillende for Attento.

- Der er grundlæggende tre ting der afgør, om det er attraktivt for Attendo at levere hjemmepleje i en kommune: Der skal efterspørges en kvalitet, vi kan stå inde for, prisen skal være rimelig, vi skal forvente et godt og professionelt samarbejde. Den pris Gribskov kommune tilbyder efter 1. december, tilsvarer den, vi på nuværende tidspunkt taber mange millioner på, og oveni skal man så levere flere ydelser, end dem, vi leverer i dag, skriver direktør i Attendo Danmark Søren Andersen i en mail til Frederiksborg Amts Avis.

Han fortæller, at den udeblivende aftale med Gribskov Kommune betyder, at firmaet har opsagt 150 medarbejdere.

Nej tak fra andre
Også firmaer som Altiden og BM Pleje har afvist at byde ind, skriver avisen. 

Gribskov kommune vedtog på et ekstraordinært møde at afsætte fem millioner kroner ekstra til hjemmeplejedrift, men det har ikke fået firmaerne til at skifte mening.

Firmaerne kan byde ind på opgaver til og med 16. juni. Vil de private ikke byde ind, vil kommunen etablere en kommunal hjemmepleje, fortæller Birgit Roswall, der er formand for kommunens Ældre, Sundhed og Socialudvalg.

Kilde: https://sn.dk/Gribskov/Leverandoerer-sig..., https://sn.dk/Gribskov/Stadig-nej-fra-st...

Kommenter artiklen (2)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079