23948sdkhjf
>

Udvalg vil have udviklingshæmmede i job på plejehjem

Seniorudvalget i Kolding Kommune med Søren Rasmussen (DF) i spidsen arbejder for, at borgere med udviklingshæmning vil kunne varetage beskyttet arbejde på kommunens plejehjem.

Søren Rasmussen kom på ideen, fordi andre beskæftigelsestilbud til handicappede i kommunen står til at lukke, og det er synd for de borgere, der gerne vil arbejde, men er udfordret af et handicap, mener han. 

Det skriver Jydske Vestkysten.

- Forslaget blev rigtig godt modtaget, da vi behandlede det i seniorudvalget. I seniorforvaltningen og hos Organisationen Nordhøj, der beskæftiger udviklingshæmmede, er de også positive. Og efter jeg fremsatte forslaget, er ideerne væltet frem. Det viser sig, at man blandt andet har rigtig gode erfaringer med samarbejde mellem udviklingshæmmede og seniorområdet i Odense Kommune, fortæller Søren Rasmussen, siger han til avisen.

Hvad præcis borgerne med udviklingshæmning skal lave er uklart, men Søren Rasmussen forestiller sig praktiske opgaver ala at vande blomster eller køre rundt med en salgsvogn på plejehjemmene.

Forslaget skal nu udvikles yderligere og derefter sendes til behandling i udvalget for socialøkonomi, handicap og hjælpemidler samt sendes til orientering i handicaprådet.

Kilde: https://www.jv.dk/kolding/Udvalg-siger-j...

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.094