23948sdkhjf

Midlertidige moduler skaber sundt indeklima for skoleelever

Forskningen er ikke til at tage fejl af: Et sundt indeklima i klasseværelset har en afgørende betydning for skoleelevernes koncentration og indlæringsevne. I Cramo Adapteos midlertidige skoler er faktorer som temperatur, luftcirkulation og belysning derfor i højsædet. Og det er til gavn for det stigende antal børn, der undervises i de midlertidige skolebygninger

Et godt indeklima i klasselokalet fremmer ikke alene børnenes sundhed. Det øger også deres indlæring markant. Det viser en lang række undersøgelser fra både ind- og udland. Én af dem er en stor DTU-undersøgelse fra 2017, der viser, at børn klarer sig 9 % dårligere i tests, hvis de opholder sig i lokaler med dårligt indeklima.

Cramo Adapteo, Europas førende udbyder af flytbare moduler, ser det som en vigtig opgave at facilitere et godt indeklima for de mange skoleelever.

- Vi oplever en stigende efterspørgsel på vores midlertidige skoler. Og for os er det vigtigt at tilbyde et sundt indeklima til de mange tusinde børn, der undervises i dem. På den måde bidrager vi til at fremme skoleelevernes sundhed og indlæring, fortæller salgschef Anne Adstofte fra Cramo Adapteo.

Temperaturregulering og god luftcirkulation

Faktorer som temperatur og luftcirkulation har stor betydning for et godt indeklima. Anne Adstofte fortæller, hvordan Cramo Adapteos midlertidige moduler regulerer både varme og luftcirkulation.

- Vi ved, hvor store problemer høje temperaturer og dårlig luftcirkulation kan have for elevernes indlæring og sundhed. Derfor er vores moduler udstyret med rumspecifik temperaturregulering, hvor man kan indstille den passende temperatur. Samtidig sikrer det moderne klimaanlæg en tilstrækkelig luftcirkulation.

Vigtigheden af temperaturregulering er stor, da for høje indendørstemperaturer på over 22° kan forårsage symptomer som træthed, svimmelhed, kvalme, hoste og tørhed i øjne, luftveje og hud.

Store vinduer giver naturligt lys

Også belysningen i klasselokalerne har betydning for indlæringsevnen. Ifølge en hollandsk undersøgelse påvirker mængden af lys skoleelevernes evne til at koncentrere sig. Derfor fokuserer Cramo Adapteo på at skabe en optimal belysning for eleverne:

- Vi sikrer et tilstrækkeligt naturligt lys ved at have så store vinduer i lokalerne som muligt. Det giver sammen med vores LED belysning en belysningsstyrke på de anbefalede 500 lux, som er optimalt til læse- og skrivearbejde, runder Anne Adstofte af.

Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.047