23948sdkhjf

Slagelse knækker ensomhed med krolf, dans og fællessang

300.000 kroner. Så stor var puljen af kommunale midler som Slagelse Kommune satte af i 2019-budgettet til at bekæmpe ensomhed blandt kommunens ældre.

Pengene er blevet sendt i retning af i alt 23 lokalråd og foreninger, der har lavet aktiviteter med det formål at bringe ældre sammen.

Blandt projekterne skal findes initiativer om fællessang, friluftsliv, fællesspisning, krolf (en blandt af kroket og golf, red.), dans med mere.

Det skriver Slagelse Kommune i en pressemeddelelse.

- Rigtig mange ældre holder sig i gang og deltager aktivt i aktiviteter og arrangementer rundt om i kommunen. Men der er også en del ældre, som ikke er del af et fællesskab. Formålet med puljen er derfor bl.a. også at få koblet de aktive ældre sammen med de ældre, som sjældent deltager og dermed forebygge, at der sidder ældre alene i deres hjem, siger Unnie L. B. Oldenburg (A), næstformand i Forebyggelses- og Seniorudvalget.

Andre medlemmer i udvalget udtrykker også stor tilfredshed med, at så mange har valgt at søge puljen og sætte sociale aktiviteter i gang.

Det er ikke farligt at være ensom i en kort periode. Men ensomhed er farligt for helbredet på langt sigt. Vejen ud af ensomhed går ofte gennem fællesskabet, og derfor har vi med puljen ønsket at støtte endnu mere op omkring aktiviteter, så flere ældre kan blive en del af et fællesskab, også selvom man bor i et område, hvor der måske er lidt længere til den nærmeste nabo, siger Ann Sibbern (O), medlem af Forebyggelses- og Seniorudvalget.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078