23948sdkhjf

Diakonissestiftelsen: God forretning i at tænke på miljøet

Mere end 20.000 stykker plastic i form af salatbakker, låg, bestik og deslige passerede gennem Diakonissestiftelsens kantine i 2018.

Det tal bliver et rundt nul de kommende år. For at understøtte Diakonissestiftelsens arbejde med miljømæssig bæredygtighed, har kantinen valgt at gøre op med forbruget af plastic, som kantinens kunder førhen transporterede maden i, hvis de skulle have den med sig.

I stedet kan medarbejdere og andre kantinebrugere købe miljøvenlige madkasser eller bionedbrydelige bakker.

- Vi har fået virkeligt mange positive tilkendegivelser. Folk synes heldigvis, at det er godt at minimere plastikforbruget, selvom det koster dem lidt mere, fortæller Diakonissestiftelsens køkken- og konferencechef, Frank Attermann.

God forretning at tænke på miljøet
Opgøret med plasticemballagen er både af hensyn til miljøet og bundlinjen.

- Det er ganske enkelt god forretning at tænke på miljøet. Vi kan spare penge på mere miljøvenlig drift, og så betyder det noget for medarbejdere i dag, at virksomheden udviser samfundsansvar. Så det bliver lettere både at rekruttere og fastholde vores medarbejdere, fortæller adm. direktør Anne Mette Fugleholm.

Blandt øvrige tiltag kan nævnes, at der på driften af Diakonissestiftelsens 45.000 kvadratmeter bygninger de senere år er investeret penge og kræfter i at nedbringe CO2-udledningen fra el-, vand- og varmeforbrug med 10-15 pct.

Der er for eksempel skiftet til LED-lys og blevet gennemgået vandinstallationer for at undgå løbende toiletter, og vandhaner som er længe om at blive kolde.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078