23948sdkhjf

Rullende snackbar skal lokke mere mad i fynske ældre

| Af Benita Dreyer-Andersen | Tip redaktionen om en historie

Fristevognen hedder den.

Læs også: Plejehjemsbeboere vil have gjort velduftende ordning permanent

En rullende snackbar proppet med müslibarer, smoothies, ostehapser, frugt, flødeboller, og hvad hjerte og mundvand ellers måtte begære.

Initiativet er kommet til verden på Ældrecenter Øst i Odense, hvor personalet prøver at få de småtspisende ældre til at klemme lidt mere ned ved hjælp af fristelser på hjul.

Det skriver DR Fyn.

- Det handler om at få så meget næring som muligt ind i mange små måltider. Der er masser af proteiner i proteindrik og müslistænger, og ostehapsere har rigeligt med fedt. Der er mejeriprodukter i form af yoghurt og mælk, siger Ninne Sander, der er mad- og måltidsmentor i Odense Kommune.

Læs også: Lufthavnscafe byder sig til med ældremad

Flødebollerne er måske ikke det mest næringsholdige forslag, indrømmer hun, men det er bedre at de ældre får sådan en end slet intet, fortæller hun Ninne Sander til DR Fyn.

Risiko for underernæring
Fristevognen er især øremærket de ældre, der ikke forlader deres værelser så tit. Derfor banker fristevognens ’chauffør’ på alle lejligheder og tilbyder den ældre borger lidt knas.

Og det er der brug for.

Ifølge tal fra Ældresagen er op mod 60 procent af alle ældre i hjemmeplejen og på plejehjem i risiko for underernæring, fortæller Rikke Hamfeldt, seniorkonsulent i Ældre Sagen.

Fristevognen bliver lige nu testet på enkelte plejehjem i Odense Kommune. Initiativtagerne håber, den snart bliver rullet ud til alle kommunens plejehjem.

Mere om: Ældremad
Hold dig opdateret med Magasinet Pleje
Er du abonnent? Bliv abonnent

Med et abonnement får du ubegrænset adgang til online avisen. Læs avisen online

Kommentarer (1)
Forsiden lige nu

Sommerferie på Magasinet Pleje

Konference: Teknologi og ældre hånd i hånd

93-årige Karen spreder duft af mad på sit plejehjem med grisehaler

1

Rullende snackbar skal lokke mere mad i fynske ældre

Her dyrker de den gode samtale, der måske klemmer en ekstra bid ned

Plus

Nyt plejehjem har egen kok, fysioterapeut og social vicevært

Nyhedsbrev

4.684 modtager nyhedsbrevet.

Se det seneste nyhedsbrev. Annoncér i nyhedsbrevet

Ny dysfagi-menu med madder: Nu får Esther samme oplevelse som de andre beboere

Syv københavnske plejehjem har i et par måneder haft en ny menu med dysfagi-smørrebrød på frokostbordene.

Online Avis Arkiv

Spis min Gris fik en pris

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Gratis GS1 online basiskursus

Bekymret for vandkvaliteten? Udskift bekymringen med en kølig, ren og smagfuld tillid

Kender du skumgummi pøllen og guleroden???

Gratis online lynkursus: Få GS1-128 pallelabels der virker

Prøv Daarbak's sommerspin!

Ledelsesændring i GROHE AG

Lækkert og forfriskende (det behøver ikke være kedeligt at reducere plastforbruget)

Skal du på sommerferie i udlandet?

Cannabis produktion og luftfugtighed

Kom til julegavemesse i Aalborg

VINDenergi i rivende vækst

Nye opsatte hoveddøre i Svendborg

D 14. udgave af EU-China Business and Technology Cooperation Fair i Chengdu og Qingdao

Ajos lever højt på stigende skurkrav

Ny udgivelse: Performanceregnskab for GTS-net 2019 

God sommer fra Sangberg

Stor vækst i pavilloner fører til øget lagerbeholdning

Den nye standard for brandsikring af ventilationsanlæg er godkendt

For hotelvaskerier er sommeren højsæson – og tid til at støtte udsatte børns ferielejre

Nemt overblik over alle myndighedskrav med Akustikguiden

EU-guld til sund erhvervsklynge

Forhandlere søges!

Flere kommuner løser pladsmangel med pavilloner

Bip-bip Hurra: GS1-stregkoden har fødselsdag

Welfare Tech uddeler 10 millioner kroner til samarbejder om teknologi

Send til en kollega

0.885