23948sdkhjf

Rullende snackbar skal lokke mere mad i fynske ældre

Fristevognen hedder den.

En rullende snackbar proppet med müslibarer, smoothies, ostehapser, frugt, flødeboller, og hvad hjerte og mundvand ellers måtte begære.

Initiativet er kommet til verden på Ældrecenter Øst i Odense, hvor personalet prøver at få de småtspisende ældre til at klemme lidt mere ned ved hjælp af fristelser på hjul.

Det skriver DR Fyn.

- Det handler om at få så meget næring som muligt ind i mange små måltider. Der er masser af proteiner i proteindrik og müslistænger, og ostehapsere har rigeligt med fedt. Der er mejeriprodukter i form af yoghurt og mælk, siger Ninne Sander, der er mad- og måltidsmentor i Odense Kommune.

Flødebollerne er måske ikke det mest næringsholdige forslag, indrømmer hun, men det er bedre at de ældre får sådan en end slet intet, fortæller hun Ninne Sander til DR Fyn.

Risiko for underernæring
Fristevognen er især øremærket de ældre, der ikke forlader deres værelser så tit. Derfor banker fristevognens ’chauffør’ på alle lejligheder og tilbyder den ældre borger lidt knas.

Og det er der brug for.

Ifølge tal fra Ældresagen er op mod 60 procent af alle ældre i hjemmeplejen og på plejehjem i risiko for underernæring, fortæller Rikke Hamfeldt, seniorkonsulent i Ældre Sagen.

Fristevognen bliver lige nu testet på enkelte plejehjem i Odense Kommune. Initiativtagerne håber, den snart bliver rullet ud til alle kommunens plejehjem.

Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095