23948sdkhjf

- De ældre er mere digitalt kompetente, end vi tror

Man skal ikke undervurdere de ældres måde at begå sig på i den teknologiske verden, mener projektleder i Hjørring Kommune.

De er ganske vidst fra en tid, hvor smartphones og tablets ikke var en naturlig ting inden for børneværelsets fire vægge. Men derfor skal man ikke kimse af de ældres digitale kompetencer eller på forhånd antage, at det ikke kan begå sig på en tablet.

Det er Heidi Løvschall i den grad blevet bekræftet i her lige over et år efter, at Hjørring Kommune gjorde visitationen af ældremad mulig at fortage for den enkelte borger via en tablet eller på computer.

- Vi ser flere og flere ældre, der bare kaster sig ud i tabletløsningerne og prøver sig frem. Inden vi havde sagt til nogen, at den nye visitering til ældremad fandtes, havde 16 ældre fundet frem til den og brugt den. De tør at forsøge sig lidt frem uden hjælp fra de pårørende. Det er nyt, siger Heidi Løvschall, projektleder i afdelingen for digitalisering og velfærdsteknologi i Hjørring Kommune.

Naturligt med tablet
Hun tilskriver i høj grad de øgede digitale mod, at projektet med at få den nye visitering via tablet er gået så godt, som det er.

- Vi var spændte på, om de ældre ville tage ordningen til sig, eller om de ville foretrække de klassiske muligheder for visitering. Men det er kommet bag på os, hvor hurtigt ordningen er kommet op at køre, og hvor gode de ældre har været til at navigere selvbetjeningen uden hjælp, siger hun. De ældre har også haft mulighed for at visitere sig til ældremad via den tablet, som hjemmeplejen alligevel har med i tasken under besøg. Det har også gjort en forskel, mener Heidi Løvschall.

- Hjemmeplejen tager det som en helt naturlig ting bare at hive tabletten frem hjælpe de ældre med programmet. De skal også have stor ros for bare at gå til opgaven med krum hals, siger Heidi Løvschall.

Læs mere om Hjørrings projekt med digital selvbetjening inden for visitering af ældremad i næste nummer af Magasinet Pleje, der udkommer til september.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094