23948sdkhjf

Ikea i royalt samarbejde om flere ældreboliger

Møbelhuset Ikea og den svenske dronning Silvia har forenet kræfterne i et projekt om at skabe flere ældreboliger. 

Det skriver CNN Business ifølge finans.dk.

Projektets formål er at skabe hjem, som ældre kan blive boende i på trods af nye udfordringer og bliver målrettet demenspatienter.

Samarbejdet er navngivet SilviaBo efter den svenske dronning, der har været partner på projektet fra begyndelsen. Hun er både medlem af projektets bestyrelse og har været involveret i designprocessen og har desuden personlig erfaring som pårørende, da hendes mor led af Alzheimers.

De første seks boliger er klar
Det bliver gennem BoKlok, at projektet med nye demensboliger bliver gennemført, der er et samarbejde mellem møbelgiganten Ikea og byggefirmaet Skanska.  

- Omkostninger til pleje af ældre eksploderer. Det er meget billigere for samfundet at give dem pleje og hjælp i hjemmet. Vi ser også et voksede problem med, at de kommer på institutioner, hvor de ikke ønsker at være, siger Jonas Spangenberg, der administrerende direktør for BoKlok til CNN Business.

SilviaBo er stadig i startfasen som pilotprojekt og indtil videre er der bygget seks lejligheder uden for Stockholm. Der er endnu ikke flyttet beboere ind.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062