23948sdkhjf

Lego-familiens pengetank bygger demensboliger i Billund

Hegnet omkring byggepladsen på hjørnet af Vejlevej og Hans Jensens Vej i Billund blev sat op i juli og byggepladsen blev indtaget af de første gravemaskiner i starten af august. I sidste uge blev det første ”spadestik” så taget til det nye lejlighedsbyggeri midt i Billund. 

Kastaniehjørnet hedder byggeriet, som tæller både almene boliger, udlejningslejligheder og demensboliger. Det er Lego-familiens pengetank Kirkbi, Billund Boligforening og Billund Kommune, som er gået sammen om projektet.

Det skriver Kirkbi i en pressemeddelelse. 

Mere præcist er planen, at der skal opføres 25 almene boliger i størrelsen 58–116 kvm til Billund Boligforening, 10 demensboliger til Plejecentret/Billund Kommune samt 28 udlejningslejligheder til Kirkbi i størrelsen 96-164 kvm. 

Fakta: Kastaniehjørnet

Partnere i projektet: Kirkbi Invest A/S, som er en del af Kirkbi A/S, opfører lejlighederne som delegeret bygherre for Billund Boligforening og Billund Kommune.

Entreprenør: Jorton A/S

Arkitekt: Bjarke Ingels Group, BIG

Ingeniør: Rambøll A/S

Boliger på tværs
Kastaniehjørnets forskellige bolig- og ejerforme giver mulighed for at fællesskaber kan dannes på tværs af generationer.

- Det bliver rigtig dejligt at komme i gang med byggeriet, som jeg ved mange glæder sig til. Det er et byggeri som både skaber byudvikling i Billund Centrum i form af nye boliger og som samtidig giver os mulighed for en nødvendig udvidelse af Billund Plejecenter med 10 demensboliger, siger borgmester i Billund Kommune, Ib Kristensen, i pressemeddelelsen.

Kubiske moduler stablet forskudt
Kastaniehjørnet vil i alt bestå af cirka 6.600 kvm fordelt på seks etager i varierende højder. Det bliver opført som et lavenergibyggeri i mursten med solceller monteret på taget.

Bygningens arkitektoniske stil afspejler et legende udtryk med kubistiske moduler stablet forskudt af hinanden, så der opstår fremspring og lommer i en form for ”terrasser” 

Kirkbi har taget rollen som delegeret bygherre og har derfor det overordnede ansvar for byggeriet.

Går alt efter planen vil bygningen står færdig i efteråret 2021 som en ny genbo til Butikstorvet i hjertet af Billund.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.14