23948sdkhjf

Pressede sosu'er laver for mange buler i bilerne

Faaborg-Midtfyn Kommune har i 2018 haft skader på 70% af den samlede bilpark

Der er simpelthen for mange buler i hjemmeplejens biler i Faaborg-Midtfyn Kommune.

Læs også: Knytter tættere bånd mellem kommune og hospital

Risikoen for ulykker stiger med mængden af den tid, en sosu-asssistent bruger på vejene, og faggruppen kører immervæk meget rundt.

Men det skal være slut med buler i bilerne på Fyn. Faaborg-Midtfyn Kommune vil nemlig sende medarbejdere på kursus, så de kan blive bedre til at undgå de kostbare buler.

FOA Midtfyn mener, at arbejdsmiljø og for travle sosu'er er årsagen til de mange buker - ikke at FOA-medlemmerne er specielt ringe til at køre bil.

Og man stiller også spørgsmålstegn ved, om det kan være en korrekt beregning, at kommunen mener at kunne spare en kvart million kroner på færre buler.

Læs også: Plejefirma ansætter efter kontrakt med 10.kommune

Årligt koster skader på kommunens biler 1,4 millioner kroner. Hjemmeplejen har 109 biler, mens sygeplejen råder over 39 biler.

Målet er at reducere denne omkostning med 400.000 kroner om året, hvilket i sidste ende kan give flere varme hænder. Hertil skal dog lægges penge til et konsulentfirma, som kommunen hyrer ind for at kortlægge projektet - også den økonomiske del.  

Louise Brandstrup, formand for Social- og Sundhedssektoren ved FOA Sydfyn, siger Fagbaldet FOA, at "der ikke er nogen, som med vilje kører råddent rundt med hovedet under armen.”

Derfor burde kommunen i stedet for undersøge de ansattes arbejdsmiljø og hvorfor, der bliver lavet buler i bilerne. 

 - Jeg tror absolut, at det kan handle om, at sosu’erne har meget travlt og er pressede. Så går det måske lidt for stærkt nogle gange, og man får ikke lige kigget sig over skulderen, inden man bakker, fordi man tænker på at komme videre til den næste borger hurtigst muligt, siger hun. 

 Forslaget om konsulentbistand til at gøre medarbejderne bedre til at undgå bilskader er endnu ikke vedtaget. Det vil blive drøftet i MED-udvalget en af de nærmeste dage. Budgetforslaget omfatter ikke kun hjemmeplejen, men hele bilparken i Faaborg-Midtfyn Kommune.  

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.094