23948sdkhjf

Plejecenter meldt til politiet for rod i øko-regnskabet

Plejecenteret Smedegade i Slagelse er blevet meldt til politiet efter et nedslående besøg fra Fødevarestyrelsen sidste uge.

Plejecenteret slår sig op på at være hædret med Det Økologiske Spisemærkes bronzecertifikat, men køkkenet kunne ikke dokumentere, at de bruger 30-60 procent økologiske fødevarer i deres madlavning.

Og så kan man ikke regne med, at det er økologiske varer, der indgår i madlavningen, siger sektionsleder Henrik Hviid fra Fødevarestyrelsen.

Det skriver SN.dk.

- Hvis en virksomhed ikke fører regnskab eller ikke kan vise et økologiregnskab, så har de ikke lov til at markedsføre sig med spisemærket, for så kan vi som forbrugere ikke have tillid til, at det rent faktisk er økologi, der serveres, siger Henrik Hviid, der er sektionsleder i Fødevarestyrelsen til mediet.

- Indkøb registreres centralt
Virksomhedsleder for plejecenteret Bettina Berg afviser, at der ikke er styr på brugen af økologiske varer. Hun fortæller, at indkøbene registreres samlet på rådhuset for alle kommunens plejehjem.

Politianmeldelsen kommer på baggrund af flere besøg fra Fødevarestyrelsen blandt i oktober 2018 og tidligere i august i år, hvor den manglende dokumentation er blevet påtalt.

Kilde: https://sn.dk/Slagelse/Plejecenter-i-pro...

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.22