23948sdkhjf

Privat leverandør fyret efter mad-tjek

| Af Jakob Gammelgaard | Tip redaktionen om en historie

Ældre i Hjørring Kommune, der har brug for at få leveret frikadeller og flæskesteg får det fra det kommunale Køkkenområdet og så nogle private leverandører. Kommunen har i år for første gang haft rådgivningsfirmaet BDO til at lave et uanmeldt tilsyn med madleverandørerne. Det skriver Nordjyske.

Langt den største leverandør er kommunens eget Køkkenområdet, der leverer varm mad og kølemad til knap 1000 borgere i Hjørring Kommune. Derudover er der to mindre private firmaer - Det Danske Madhus og Sindal Kro og Hotel.

Tilsynet bygger på interviews med ledere, medarbejdere og nogle af de borgere, der skal spise maden. Derudover indgår også dokumentation og observationer i køkkenerne under de uanmeldte besøg.

Køkkenområdet i Hjørring Kommune opnår den højeste karakter "særdeles tilfredsstillende". Udover borgernes oplevelse af maden bliver leverandøren også bedømt på, om kosten er ernæringsrigtig og følger anbefalingerne for dansk institutionskost. Variationen, borgernes mulighed for at få special- og diætkost og personalets kompetencer og kontakten med borgerne tæller også.

"Forholdene kan i forhold til levering af madservice med udbringning efter Hjørring Kommunes kvalitets-standard karakteriseres som fremragende med mindre væsentlige mangler, som let vil kunne afhjælpes. Det er tilsynets vurdering, at køkkenets ledelse har fokus på at udvikle den ernæringsmæssige og kulinariske kvalitet. Tilsynet vurderer, at borgerne er tilfredse med maden og kender til køkkenets forskellige tilbud", hedder det i den overordnede vurdering.

Opsiger samarbejdet
I den anden ende af karakterskalaen finder man Sindal Kro og Hotel, som har fået karakteren "ikke tilfredsstillende". De borgere, tilsynet har talt med, er egentlig godt tilfredse med maden, men der er alligevel væsentlige mangler, konkluderer BDO:

"Forholdene kan i forhold til levering af madservice med udbringning efter Hjørring Kommunes kvalitets-standard karakteriseres som utilstrækkelige, idet der er konstateret flere alvorlige mangler", skriver tilsynet.

Der er blandt ikke dokumentation for det ernæringsmæssige i køkkenets retter, og køkkenet fremstod heller ikke rent, da tilsynet var på besøg. Borgerne har imidlertid ikke noget at klage over, men alligevel har Hjørring Kommune valgt at opsige samarbejdet. Sindal Kro og Hotel leverede mad til 25 ældre borgere.

Endelig er Det Danske Madhus ved Aarhus, der leverer til 41 borgere i kommunen også blevet bedømt. Firmaet, der altså udelukkende leverer kølemad, får karakteren "tilfredsstillende". Der er en del mangler omkring blandt andet diætkost og portionsstørrelser, men tilsynet vurderer, at firmaet arbejder målrettet på at efterleve Hjørring Kommunes kvalitetsstandard, og også her er borgerne godt tilfredse med maden.

Hold dig opdateret med Magasinet Pleje
Er du abonnent? Bliv abonnent

Med et abonnement får du ubegrænset adgang til online avisen. Læs avisen online

Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Superpastil skal hjælpe underernærede

DemensDagene rykker til Aarhus i 2022

Årets mest læste artikler

Det Danske Madhus vandt alligevel madkrigen

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Lær at tackle andre negative følelser

Midlertidige bolig til alle behov

Proteser: 3D-print giver bevægelsen tilbage

Danish IP Fair 2020 København

Midlertidige Kontorlokaler

Helhedsorienteret indeklima

Vandværksmesse 31. januar - Roskilde

Deltag i Matchmaking - Nordic EV Summit 2020 i Norge

Næste generations modulsystem

Ny Ledelsesstruktur hos LIXIL EMENA og GROHE

Årets idrætsbyggeri 2020 – 4 projekter er i spil til prisen!

Succesfuld operation - nyre doneret til arbejdskollega

VVS-energispecialister blev testet i 3 krævende discipliner

Expandia Moduler - Grønt på hvidt #5

Virksomhed søger producent aftale med skrædder i EU

Slut med Windows 7! Januarudsalget fortsætter hos Datamarked

Projekteringsledelse - i fokus i byggeriets aftalevilkår AB

Så er det nye kursuskatalog her!

Expandia Moduler - Grønt på hvidt #4

Du opnår en flydende produktion, når dine varer bor hos os!

Expandia Moduler - Grønt på hvidt #3

Tilfør stoflighed til dit akustiske design

Svensk virksomhed søger knappe producent.

Ny klynge for life science og velfærdsteknologi

Tag med på Studietur til DGNB guld-certificerede kontorer

Send til en kollega

0.52