23948sdkhjf

Plejehjemsbeboere rykker ind på teknisk skole

Duften af træ og lyden af arbejdende maskiner er ikke just hverdag, når man bor på et plejehjem. Det har Esbjerg Kommune gjort noget ved og arrangeret, at en flok plejehjemsbeboere kan få lov at besøge Rybners Tekniske Skole i Esbjerg.

Læs også: PFA vil bygge og OK-Fonden skal drive nye plejehjem i ti kommuner

Det er anden gang, at besøget finder sted – første gang var i foråret, og var sådan en succes, at besøget nu bliver gentaget 4 september.

Værktøj og frisørsalon
Her kan mændene komme på en rundtur på skolen og få et kig ind til nogle af håndværksuddannelserne, hvor de kan opleve duften af træ og lyden af værktøj i brug og få en snak med elever og lærere.

Imens kan kvinderne lade sig forkæle med en tur i frisørstolen hos skolens frisørelever, som vil sørge for vask, føn og håropsætning.

- Det er en win-win-situation for alle. Plejehjemsbeboerne kommer ud, og vores elever får trænet deres fag i praksis, siger Marianne Kirk Nielsen, som er uddannelseschef på Rybners Erhvervsuddannelser.

Derefter kan beboerne nyde et besøg i Rybners nye køkkenhave, som leverer grønt til skolens køkken, inden dagen afsluttes med fælles spisning i skolens restaurant, hvor dygtige elever har sammensat frokostmenuen.

Søger flere besøg
Formanden for Sundhed- og Omsorgsudvalget er selvsagt glad for, at besøget kan lade sig gøre igen. Han håber, at det kan inspirere andre til at åbne dørene for plejehjemsbeboere. 

- Jeg vil gerne sige Rybners Tekniske Skole en stor tak for, at de igen har valgt at åbne dørene for beboere fra kommunens plejehjem. Jeg ved, at mange beboere har udtrykt stor interesse for at komme på virksomhedsbesøg, og derfor ser vi også meget gerne, at flere lokale virksomheder fremover vil medvirke som værter ved besøg, siger formand for Sundhed & Omsorgsudvalget, Olfert Krog.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094