23948sdkhjf

Nu kører bussen med hjælpemidler igen

En lyseblå bus stoppet med hjælpemidler og velfærdsteknologi.

Læs også: Kommune spildte knap en million på advokatregninger i plejesag

Det bliver atter virkeligheden på vejene i Aarhus, når udviklingscenteret DokkX sætter projektet "Mere velfærdsteknologi i hjemmeplejen" på hjul.

Bussen er ladet med over 150 forskellige teknologier, der skal gøre livet og hverdagen lettere for borgere i alle aldre.

Løftestole og mekaniske armstøtter
Der er strukturredskaber og sansestimulerende produkter, der kan være med til at skabe mere ro i hverdagen, og der er smarte løsninger til personer, der oplever små udfordringer og forhindringer i forbindelse med dagligdags gøremål.

Man kan blandt andet komme og prøve en mekanisk armstøtte, en sansestimulerende kuglevest, en kombineret rollator og kørestol, en læsemaskine, der oplæser trykt tekst og en løftestol, der kan hjælpe en person, der er faldet, op til siddende stilling på under et minut.

Bussen kører rundt i Aarhus Kommune og møder borgerne ved eksempelvis biblioteker, indkøbscentre og lokalcentre. 

Her er målet at lave et bedre match mellem mennesker og velfærdsteknologi med henblik på maksimal selvstændighed for den enkelte borger. Og det er vigtigt for kommunens Sundhed- og Omsorgsrådmand.

Læs også: Omstridt dokumentar om ældrepleje vises torsdag på TV2

- Ældre mennesker bruger flere og flere velfærdsteknologier, og det giver dem større selvstændighed og livskvalitet. Men folk skal også kende til, at teknologierne findes. Derfor er bussen en rigtig god idé, så endnu flere aarhusianere kan finde teknologier udover dem, som allerede kommer i udstillingen på Dokk1. Folk skal vide, hvad der findes, for at få gavn af dem, siger Jette Skive, rådmand for Sundhed og Omsorg.

Borgerne i Aarhus Kommune tog godt imod DokkX på tur i 2017.

- Hvis vi bare havde kigget på nettet, så havde vi nok taget det, der så pænest ud. Måske var det ikke det, der fungerede bedst, og så havde pengene jo været spildt, siger en af bussens mange gæster.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.081